Nagrade stižu na ATV: "Zlatne buklije" za "Kult art" i "Heroje"

  • 03.10.2020. 19:36

"Zlatne buklije" za film, i to dvije, stižu na ATV. Na 15. festivalu dokumentarnog filma u Velikoj Plani, naša kuća je pokupila dvije nagrade - za emisiju "Kult art" i za "Heroje".

Iza "Kult arta" stoji autorski par Ena Mitrovski, urednik i voditelj, i Anja Kavić, režiser, a svake sedmice donose sve od najnovijih vijesti iz kulture do priloga sa umjetnicima iz cijelog regiona. "Kult art" tim nam se ovom prilikom javio iz Čačka.

"Ekipa "Kult arta" se trenutno nalazi na 30. memorijalu Nadežde Petrović u Čačku, pod nazivom "Na jug, na jug", u nadi da ćemo dobiti još jednu nagradu. Ono što je značajno, jeste da je nagrada ovoj emisiji pripala za najbolji televizijski format u vidu reportaže", rekla je Ena Mitrovski, urednik i voditelj emisije "Kult art".

"Kult art" je dobio nagradu za "atraktivno predstavljanje portreta akademskog slikara Milovana Markovića i Biljane Jovanović", dok su "Heroji" Igora Požgaja pokupili priznanje za "neposredno predstavljanje vozača kamiona na evropskim drumovima". Požgaj je ispričao priču o mladom čovjeku koji je otišao u inostranstvo, trbuhom za kruhom.

"Nagrade su tu da nama autorima daju podstreka i motiva da još radimo, da neko ipak kaže - da, ovi ljudi dobro rade, treba ih nagraditi, treba skrenuti pažnju na njih. Meni je drago da na Alternativnoj televiziji su prepoznali taj momenat i dali prostor, kako meni, tako i drugim mladim autorima da prave svoje emisije", istakao je Igor Požgaj, producent zabavnog programa na ATV.

Nedavno je emitovana jubilarna, 50. epizoda "Kult arta", a od djevojaka koje stoje iza ovog projekta očekujemo bar još 10 puta toliko nastavaka. Zato, i ubuduće, ne propustite, sada možemo da kažemo nagrađivanu emisiju ATV-a, "Kult Art", svakog četvrtka, u 17.20.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина