Kanton Sarajevo

Najavljene padavine: Upozorenje na moguće nove poplave

  • Извор: СРНА
  • 05.12.2021. 14:44

Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo, zbog najavljenih kišnih padavina, izdala je upozorenje na moguće nove poplave na ovom području i pozvala sva pravna i fizička lica da odmah, u skladu sa svojim nadležnostima i zakonom propisanim obavezama, preduzmu neophodne preventivne mjere zaštite.

"Neophodno je pripremiti adekvatne snage i potrebna materijalno-tehnička sredstava za brzi odgovor na najavljene kišne padavine, jer će se tako stvoriti pretpostavke za efikasnije i brže reagovanje svih subjekata sistema zaštite i spasavanja u sveobuhvatnom odgovoru na potencijalne izazove i prijetnje od poplava, te samim time izbjeći velika materijalna šteta, kao i moguće povrede i ljudske žrtve", navode iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Posebno je apelovano da opštinske službe civilne zaštite sa područja Kantona Sarajevo kontinuirano obilaze najugroženija područja od poplava i da odmah stave svoje organizovane snage zaštite i spasavanja u stanje pripravnosti.

Dio Kantona Sarajevo je prije mjesec dana bio zahvaćen poplavama koje su uzrokovale obilne padavine. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)