Neodgovorni vozač polomio polubranik na putnom prelazu Ljeb

  • 28.05.2021. 09:15

DOBOJ - "Željeznice Republike Srpske" osudile su neodgovorno ponašanje vozača kamiona koji je, ne poštujući svjetlosni signal koji najavljuje nailazak voza, polomio polubranik na putnom prelazu u LJebu, opština Stanari, te ugrozio bezbjednost odvijanja željezničkog i drumskog saobraćaja.

Iz "Željeznica Republike Srpske" navode da se slučaj dogodio u srijedu, 26. maja, oko 20.00 časova.

"Polubranik na putnom prelazu spustio se na neprikladno zaustavljen kamion i tom prilikom je oštećen, što je pruzrokovalo i materijalnu štetu `Željeznicama Republike Srpske`", objavljeno je danas na "Fejsbuk" profilu "Željeznica".

Iz ove komapnije poručuju da je neodgovorno ponašanje učesnika u saobraćaju najčešći uzrok nezgoda na putnim prelazima i da je prisutno i pored kampanje "Oprezni paze na putne prelaze", koja je u toku i koju "Željeznice Republike Srpske" sprovode zajedno sa nadležnim republičkim institucijama.

"Neodgovorno i bahato ponašanje na putnim prelazima svakako je za osudu, ali je vandalizam u različitim oblicima teško spriječiti ukoliko ne postoji svijest o opasnostima i posljedicama takvog ponašanja i opšta kultura bilo kojeg pojedinca u saobraćaju", navode iz "Željeznica Republike Srpske".

Iz kompanije poručuju da je neophodno konstantno upozoravati na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i apelovati na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će samo na taj način biti smanjen broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji mogu imati tragične posljedice.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.