Banjaluka

Obilna kiša prouzrokovala probleme u nekoliko naselja

  • Извор: АТВ
  • 29.11.2021. 19:30

Cijelu noć pumpe su radile u Priječanima. Oborinske i feklane vode izlijevale su se iz kanala i plavile puteve i obližnja dvorišta. Na terenu su i tokom dana bili pripadnici Vatrogasne brigade. U Mjesnoj zajednici obajšnjavaju da je problem u preuskim cijevima koje ne mogu da prime toliku količinu padavina u kratkom vremenu. U naselju Dragočaj voda je ušla u nekoliko dvorišta. Stanovinici tog naselja strahuju od svake veće kiše.

Iz mjesne zajednice kažu stanovici Dragočaja trenutno nemaju razloga za paniku. Pojašnjavaju da je više faktora koji utiču na izlijevanje vode iz kanala. 

"Kanal koji odvodi tu vodu nije baš na najbolji način očišćen, tako da bih apelovao i na ljude u blizini i na grad a jednim dijelom i na upravljača magistralnim putem JP Putevi RS, da svi zajedno dovedemo da taj kanal bude bolje očišćen", rekao je Slavenko Tadić, predsjednik Savjeta MZ Dragočaj. 

Možda bi kanali bili očišćeni, da bageri nisu, umjesto na terenu, prethodnih pola godine bili pred Kajakom. I to po nalogu gradonačelnika, koji u svemu danas ne vidi ništa sporno. 

"Ne bih insinuirao da li su bageri mogli i li ne, i u vrijeme prethodnog gradonačelnika i onog tamo kad su bageri bili na prvom ili petom mjestu, ti problemi su se uvijek dešavali. Grad je dinamičan, ogroman je", kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke. 

Obilne padavine prouzrokovale su probleme u naseljima Obilićevo, Potok, Motike i Debeljaci. Zbog neočišćenih odvoda kiša je ponovo poplavila i saobraćajnice na Starčevici. 

Do pojedinih naselja u gradu Banjaluka nadležne službe nisu ni stigle. U naselju Česma voda iz kanala se izlijeva na saobraćajnicu zbog zapuštenosti i velike količine smeća u kanalu. 

Banjalučani se nadaju da je najgore prošlo, jer kiše, kao one juče, ne bi trebalo da bude do kraja sedmice. Ipak i dalje svi gledaju u nebo, jer bi moglo da bude snježnih padavina. Iako u Gradskoj upravi tvrde da su zimske službe spremne, svi i dalje pamte prošlu godinu kada je prvi snijeg zameo najveći grad Srpske.



Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.