Njegova svetost patrijarh srpski

Patrijarh Porfirije: Ako ikome želimo zlo neka bude i nama

  • Извор: СРНА
  • 24.10.2021. 09:09

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je da pravoslavni srpski narod ne može da pristane na to da bilo ko dovodi u pitanje njegov duhovni i nacionalni identitet.

Patrijarh Porfirije je naveo da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi.

"Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo Muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama", napisao je patrijarh Porfirije na "Instagramu".

Ali, naveo je srpski patrijarh, ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.

"Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada ćemo moći da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge", napisao je patrijarh srpski.

Patrijarh Porfirije završio je juče dvodnevnu posjetu Eparhiji banjalučkoj, prvu otkako je izabran na mjesto poglavara Srpske pravoslavne crkve.

U manastiru Miloševac kod Prijedora juče održana Sveta arhijerejska liturgija, koju je služio patrijarh Porfirije zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.