Na pomolu je poskupljenje vode

Ponovo burno u teslićkoj skupštini

  • Извор: АТВ
  • 29.07.2021. 21:18

Zbog vode je danas sve proključalo u teslićkom parlamentu. Skupštinska većina predvođena SDS-om, usvojila je novi tarifni model obračuna pretplate. Na pomolu je poskupljenje vode kako bi vodovod nadomjestio svoj manjak iz džepa građana, tvrdi opozicija.

"Tužno je to ljudi, nemoj da udaramo na građane. Nije to volja, to je nevolja, još ne znamo ni koliko. I mi ćemo sada o tome glasati. Ako vas nije sramota, glasajte. To je poskupljenje", rekao je Đorđe Gajić, odbornik SNSD-a u SO Teslić.

"Cijena se ne mijenja. Stvaraju se preduslovi, kad se bude uknjižila vodovodna infrastruktura čiji je vlasnik opština Teslić, kad će to biti. I kad dođe do te promjene cijene, doće ona ovdje na saglasnost odbornicima. Samo stvaramo preduslove" rekao je Luka Jotanović, direktor A.D. „Rad“, Teslić.  

Vladajući ne garantuju da poskupljenja neće biti. 

Zapelo je i na Odluci o prodaji gradskog građevinskog zemljišta. Tražili su odbornici SNSD-a uvodno obrazloženje. Nisu ga dobili, pa su sjednicu napustili

"Ne dobijamo obrazloženja na tačke dnevnog reda, kašnjenje materijala gdje materijal dobijamo 15 sati prije početka skupštine. Od strane predsjednika Skupštine opomene koje nisu u skladu sa Poslovnikom gdje nas prekida u diskusijama", rekao je Siniša Gavrić, Klub odbornika SNSD-a u SO u Tesliću.

I to za oko 15 minuta. Opozicionari podsjećaju predsjednika skupštine i odbornike, za svoj rad su debelo plaćeni i to iz džepa građana. 

Тагови: