Održali predavanje

Ruska delegacija iz Onkocentra u Sankt Peterburgu posjetila UKC Republike Srpske

  • Извор: СРНА
  • 08.10.2021. 15:59

Direktor Onkocentra Sankt Peterburg Vladimir Moisejenko danas je održao predavanje za onkologe i onkološke hirurge u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci.

Iz ove zdravstvene ustanove saopšteno je da su ljekari, sa specijalistom opšte hirurgije Goranom Janjićem na čelu, zajedno sa šefom Koloproktološkog odjeljenja Onkocentar Sankt Peterburg Ikramom Alijevim u UKC-u izveli hirurški zahvat.

Delegacija ruskih ljekara iz Onkocentra iz Sankt Peterburga u višednevnoj je posjeti ovoj zdravstvenoj ustanovi kao nastavak kontinuirane medicinske edukacije i međunarodne saradnje, kao i razmjene iskustava u dijagnostikovanju i liječenju onkoloških oboljenja, dodaje se u saopštenju.

Rusku delegaciju čine direktor Onkocentra Sankt Peterburg Vladimir Moisejenko i šef Koloproktološkog odjeljenja Onkocentra Ikram Alijev.

Iz UKC podsjećaju da su tradicionalne prijateljske veze između Republike Srpske i Ruske Federacije u septembru 2018. godine rezultirale prvim korakom u praktičnoj realizaciji saradnje u sferi zdravstva.

"Tada su eminentni medicinski eksperti iz oblasti onkološke hirurgije iz Sankt Peterburga zajedno sa našim ljekarima izveli prvi operativni zahvat u novim savremeno opremljenim operacionim salama novoizgrađenog Sjevernog krila UKC-a Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Članovi delegacije Onkocentra u Sankt Peterburgu daće izjave novinarima sutra u 12.00 časova u holu Centralnog medicinskog bloka UKC Republike Srpske.

Medijima će se obratiti i generalni direktor UKC-a Vlado Đajić i specijalista opšte hirurgije iz Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Goran Janjić.


  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)