Jedno odjeljenje u izolaciji

Škola u Mrkonjić Gradu zbog korone prelazi na onlajn nastavu

  • Извор: СРНА
  • 09.11.2021. 21:44

Nastava i Osnovnoj školi "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu ove sedmice biće organizovana onlajn da bi se spriječilo širenje infekcije virusom korona, rekao je načelnik opštine Dragan Vođević.

Vođević je pojasnio da se nastava iz predostrožnosti odvija onlajn, jer je jedno odjeljenje prošle sedmice poslato u izolaciju, a juče na nastavu nije došlo 18 učenika i dva radnika.

"Bili smo primorani da reagujemo i suspendovali smo redovnu nastavu", objasnio je Vođević novinarima nakon večerešnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

Epidemiolog u lokalnom Domu zdravlja "Dr Jovan Rašković" Milena Lukić rekla je da je epidemiološka situacija u opštini stabilna, ali je u blagom pogoršanju, jer ima oboljele školske djece.

"Obustavljena je nastava u jednoj osnovnoj školi da bismo spriječili prenos infekcije unutar velikog kolektiva i epidemiju stavili pod kontrolu. Među starijom populacijom nema porasta broja oboljelih", istakla je Lukićeva.

Lukićeva je navela da je na području ove opštine trenutno 68 aktivnih slučajeva virusa korona.

"Do sada su virusom korona ukupno zaražene 1.642 osobe, što je 10,1 odsto stanovništva. Od početka pandemije preminulo je 114 osoba", navela je Lukićeva.

Ona je zadovoljna kako teče proces imunizacije u Mrkonjić Gradu, gdje je do sada vakcinisano oko 40 odsto stanovništva.

"Vakcinacija se nastavlja. Na stanju imamo rusku vakcinu sputnjik v, kinesku sinofarm, fajzera, astra zeneku i modernu. Imamo dovoljne količine vakcina, imamo i mobilni tim koji ide na kućnu adresu i vakciniše osobe koje su teško oboljele i ne mogu doći do našeg vakcinalnog centra", rekla je Lukićeva.

Lukićeva je navela da u Mrkonjić Gradu daju i treću dozu kojom vakcinišu zdravstvene radnike, korisnike staračkih domova i lica starija od 65 godina. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)