Štabovi da prate epidemiološku situaciju

Nastava u Srpskoj počinje u ponedjeljak

  • Извор: Агенције
  • 19.01.2022. 14:10

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje u ponedjeljak, 24. januara, kao što je i planirano, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Nastava će se odvijati u skladu sa važećim preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao što je to bio slučaj i tokom prvog polugodišta školske 2021/2022. godine.

Na osnovu Uredbe o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovid 19 škole i gradski, odnosno opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj obavezni su da prate i redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture o epidemiološkoj situaciji.

"Ukoliko bude potrebno, štabovi treba da dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu. Prijedlog za obustavljanje nastave može da obuhvata sve škole ili samo određene škole sa područnim odjeljenjima ili bez područnih odjeljenja", rekli su u Ministarstvu.

Preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za odvijanje nastave u školama za školsku 2021-2022. godinu nalaze se na linku.

Тагови: