Vlada Republike Srpske

Opštine i gradovi spremili milionske investicije

  • 26.07.2021. 20:48

Vlada je spremila 20 miliona maraka za prioritete na lokalu. Na vrhu liste želja su, za sada, putevi, vodovodi, kanalizacije, škole, industrijske zone.

"Nećemo davati novac u lokalne zajednice, nego mi plaćamo situacije. Ne želim da se taj novac na bilo koji način zloupotrijebi, nego želim da u sve 64 lokalne zajednice u RS Vlada kroz takav način pomoći, pomogne da se sagradi neki od ingrastrukturnih projekata za koji lokalna zajednica ocijeni da joj je bitan", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.  

Rogatica, za sada, ima najskuplji projekat - gradili bi višenamjensku dvoranu vrijednu 3.270.000 maraka. Laktašima treba pomoć u dogradnji fiskulturne sale OŠ “Mladen Stojanović” što bi koštalo, 1.150.000 maraka, Foči treba milion maraka  za asfaltiranje puteva, Nevesinju 800.000 maraka za  radove na prečistaču pitke vode na jezeru Alagovac, Tesliću isto toliko za izgradnju kružne raskrsnice i obilaznice kroz poslovnu zonu Borje. U Doboju kažu da imaju nekoliko spremnih projekata koje će spakovati u okvir od milion maraka. 

"Dio sredstava ćemo iskoristiti za izgradnju sportske dvorane koja je u toku. Svakako da imamo i rekonstrukciju Centra za kulturu, imamo i rekonstrukciju ulice Sforov put. Sve su to kapitalni, infrastrukturni projekati potrebni gradu Doboju i građanima grada Doboja", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Iz Trebinja su u Vladu poslali zahtjev za milion maraka koji bi uložili u uređenje parcele, saobraćajne infrastrukture, rasvjete i ograde buduće slobodne zone. 

"Ulaganje u slobodnu zonu, prvu slobodnu zonu u Republici Srpskoj. Smatramo da je tu neophodna infrastruktura značajna da bi nam upravo došli privrednici, da se otvaraju nova radna mjesta", rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Rok za dostavljanje projekata je 31.avgust. 


Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.