Vrijednost oko 245 miliona evra

Potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i korišćenje HE "Foča" i "Paunci"

  • 19.02.2019. 15:44

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i vršilac dužnosti generalnog direktora "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović potpisali su danas u Banjaluci Ugovor o dodjeli koncesije za izgradnju i korišćenje hidroelektrana "Foča" i "Paunci" na rijeci Drini, čija je vrijednost oko 245 miliona evra.

"Procijenjena instalisana snaga hidroelektrane `Foča` je 44,15 megavata, a hidroelektrane `Paunci` 43,21 megavat. Koncesija je dodijeljena na 50 godina, a hidroelektrane će biti izgrađene najkasnije za šest godina od dana potpisivanja ugovora", saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske. 

Đokić i Petrović istakli su da je Srbija dala značaj ovom energetskom projektu i iskazala interes da učestvuje u izgradnji ovih hidroelektrana, što je potvrđeno i na posljednjoj zajedničkoj sjednici Mješovitog energetskog komiteta Srbije i Republike Srpske. 

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske naglasio je da je obaveza "Elektroprivrede Republike Srpske" da formira koncesiono preduzeće koje će stupiti u ugovorni odnos sa Elektroprivredom Srbije" s ciljem izgradnje ovih energetskih objekata i dodao da će način realizacije projekta i dalji koraci biti usaglašeni na narednoj sjednici vlada Republike Srpske i Srbije.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.