VIKENDOM OD 10 DO 12

Emisija Vikend Vekerica: Vikend u znaku kulture i aktuelnih tema

  • Извор: АТВ
  • 23.07.2021. 11:09

Svakog vikenda na ATV-u donosimo dvočasovni jutarnji program „Vikend Vekericu“, svima dobro poznatu po kvalitetnom i zanimljivom sadržaju, u terminu od 10 do 12 časova. Nastojimo da naš vikend program bude pravo osvježenje, naročito za one koji vole da vikendom duže odmaraju u jutarnjim časovima, pa tako osim najaktuelnijh tema i zanimljivosti iz cijelog svijeta donosimo i svojevrsni pregled radne sedmice koja je za nama.

Novo lice „Vikend Vekerice“ naša Jovana Radosavljević i ovog vikenda dočekaće vas sa osmjehom, dobrim raspoloženjem, aktuelnim pričama i interesantim gostima. Prije svega ovog vikenda Jovanini gosti će biti ljudi iz svijeta umjetnosti – muzika, pozorište i film, a onda i slikarstvo. Tako da slobodno možemo reći da su nova izdanja „Vikend Vekerice“ u znaku kulture i umjetnosti.

U subotu za vas izdvajamo trenutno najaktuelniju temu – vakcinacija u Republici Srpskoj. Sa relevantim gostima iz struke razgovarali smo na temu procesa vakcinacije, trenutnom izboru i zalihama vakcina, dinamici vakcinacije do jeseni, kao i o tome kakvo je stanje u pojedinim evropskim zemljama. Jedna od aktuelnih tema cijele sedmice odnosi se na naše mezimce, kućne ljubimce. Nekoliko dana prisutna je pseća groznica, pa smo svima onima koji se i sami bore sa jakim kašljem kod pasa pripremili olakšanje – savjete kako da izlječe laringitis. Pričaćemo o zavisnosti o telefonu, naročito kod mlađih i kako se postaviti. Važna tema nekoliko nedjelja unazad je i manjak radne snage za pojedina zanimanja na tržištu – kako do kvalitetnih konobara i zašto niko neće u čobane. Znamo da vas zanimaju i priče o poznatima -  velika regionalna rok zvijezda Đorđe David družio se sa nama povodom predstojećeg „Motofesta“ u avgustu, a otkrio nam je još neke pojedinosti o sebi i svojim planovima i aktivnostima za naredni period. Pogledaćemo i novitete sa evropskih „crvenih tepiha“ i vidjeti koja je Banjalučanka zasjenila Kanski festival.

U nedjelju u „Vikedn Vekerici“ govorićemo opet o vakcinama, ali iz drugog ugla – kako i sa kojom vakcinom preko granice, kakave su mjere na Jadranu, a kakave na Kritu sa kojeg nam se javlja naša Dragana Božić. Razgovaraćemo i o najnovijim tretmanima za podmlađivanje, potrebnom i dozvoljenom unosu vode, kao i o vakcinama za djecu i zašto su važan savjeznik za zdravlje mališana. Posjetili smo i kuću umjetnosti Arsena Dedića, a u goste nam dolazi Ljubiša Savanović sa kojim ćemo razgovarati o vrlo živom i zanimljivom programu u okviru „Ljetnih večeri“ na ljetnoj sceni GP „Jazavac“. Dolazi nam i slikarka Nina Babić koja je prije nekoliko dana otvorila svoju novu izložbu „Nasilje u nasljeđe“ u Kulturnom centru „Banski dvor“, a koju vam toplo preporučujemo. Naći ćemo vremena i za poznate banjalučke plesače. Plesni studio „Gemma“ opet se okitio medaljama. O tome, ali i o svijetu plesne umjetnosti razgovaraćemo sa Acom Romanićem trenerom i plesačem Aleksom Oljačom. Donosimo i zanimljivu priču o životu Srba u Austriji.

Vikend je vrijeme koje nakon naporne radne sedmice darujemo sebi. Čak i ako radimo vikendom lijepo je i korisno odvojti malo vremena za sebe, uživanje, zabavu i nove, interesantne informacije i saznanja. Neka to bude uz našu „Vikend Vekericu“ i sjajan program koji vas očekuje u subotu i nedjelju od 10 do 12 časova. 

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина