NEDJELJA U 21:30

Film 'Rad na određeno vreme': Ciklus doajena jugoslovenske kinematografije

  • Извор: АТВ
  • 24.10.2021. 08:00

Kad pomislimo na najpopularniji glumački par u istoriji jugoslovenske kinematografije, na par koji je bio omiljeni čak i Titu, par za kojim je ludjela cijela bivša država, onda su to Milena Dravić i Ljubiša Samardžić. Kada pomislimo na njih dvoje ne možemo da se ne prisjetimo serijala filmova u režiji Milana Jelića '...na određeno vreme' koji obuhvata tri vrhunske komedije prožete kritikom jugoslovenskog društva i socijalnog položaja, sa neprikosnovenom glumačkom ekipom i živopisnim likovima iz jugoslovenske svakodnevice i tada već umiruće srednje klase – 'Rad na određeno vreme', 'Moj tata na određeno vreme' i 'Razvod na određeno vreme'.

U nedjelju na programu ATV-a u 21 čas i 30 minuta moći ćete da se podsjetite čuvenih replika i životne priče nastavnika Siniše Pantića (Ljubiša Samardžić), koji najveće muke muči sa egzistencijalnim pitanjem.

Okolnostima je prisiljen da za život zarađuje radom na određeno vrijeme i živi u pretrpanom stanu sa rodbinom. Taj privremeni život sa rodbinom i privremeno zaposlenje traju više od deset godina. Sve u njegovom životu je privremeno. Jednog dana život mu se polako mijenja. Dječak Ivan Milanović (Nikola Kojo) kojem predaje ima snažnu potrebu za ocem, pa nastoji da majku Svetlanu Milanović (Milena Dravić) upozna i spari upravo sa njim, jer je u njemu prepoznao sve što u dječijoj mašti njegov idealni otac mora da ima. Tako se Siniši još više komplikuje život, ali u isti ulazi mu i nova sreća i ljubav od koje ne može ni privremeno da pobjegne.

Iako je obrađivao socijalne teme, ovaj film je mamio, kao i danas, svojim pitkim humorom, dosjetkama, viješto i kreativno konstruisanim komičnim situacijama i bravuroznom paletom likova. Osim čuvenog filmskog para i malog Nikole Koje, kojem je ovo bio prvi angažman, u filmu igraju i Bata Živojinović, Seka Sabljić, Olivera Marković, Mija Aleksić...

Humora i jedne naročite nostalgije neće nedostajati.

Film 'Rad na određeno vreme' nedjelja u 21 čas i 30 minuta.