Monstruozan zločin

Bacio ga u bunar - Bogdan Vajukić priznao ubistvo Gojka Veselića kod Laktaša

  • Извор: Аваз
  • 06.07.2021. 08:54

Bogdan Vajukić (23) u Okružnom sudu u Banjoj Luci priznao je da je tukao komšiju Gojka Veselića (76), tvrdeći da nije znao da ga je ubio!

Vratio se na mjesto zločina

Svjedočeći u svoju korist, optuženi Vajukić je uputio saučešće porodici ubijenog, navodeći da mu je žao zbog svega. Tvrdio je da zločin nije planirao te da je tijelo i tragove pokušao sakriti da bi dobio na vremenu da "zaštiti svoju porodicu", a potom se planirao predati.

Prije nego što je zločin otkriven, Vajukić je uhapšen zbog pokušaja pljačke Vajukićeve komšinice Danice, za koju tvrdi da nije počinio.

- To sam pod prisilom priznao. Kada su me pustili, otišao sam kući, a potom do Veselića da vidim je li živ, jer mi je bilo čudno što me nije prijavio. Ispred kuće sam ga našao mrtvog - kaže Vajukić.

Tvrdi da se prepao te je tijelo odvukao i stavio na bunar, ali je ono propalo kada su se razmaknule daske koje su služile kao poklopac.

Udario sam ga šakom u lice i grudi

- Dok sam ga vukao, spao mu je donji veš. Pokupio sam ga, kao i čaršaf, te ih kod svoje kuće zapalio zajedno sa svojom odjećom i patikama - kaže Vajukić.

On tvrdi da je do Veselića išao kako bi ga pitao da ga odveze u Laktaše, navodeći da je taj dan popio 15 piva i 0,7 litara rakije.

- Obećao je da će me odvesti, a onda je rekao da ne može. Rekao sam: "Ko te j***", a on je odgovorio: "Pitaj svoju k***u kući, ko nju j***." Udario sam ga šakom u lice i grudi, pao je na frižider. Kada je ustao, udario sam ga tri puta te dok je padao, još dva puta. Onda sam se okrenuo i otišao, ne znajući da sam ga ubio - ističe Vajukić.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић