Četiri lica oštetila šumska gazdinstva za više od pet hiljada KM

  • 11.10.2019. 12:29

Pripadnici policijskih stanica Kneževo i Prnjavor dostaviće Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv četiri lica, zbog sumnje da su krivičnim djelima krađa i pustošenje šuma, šumskim gazdinstvima pričinili materijalnu štetu veću od 5.000 KM.

Pripadnici Policijske stanice Kneževo su, postupanjem po prijavi da su nepoznata lica isjekla stabla Šumskog gazdinstva "Čemernica", juče identifikovali i ispitali lica čiji su inicijali L.B, N.B, R.B. na okolnosti izvršenja krivičnog djela krađa, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

U saopštenju je navedeno i da su pripadnici Policijske stanice Prnjavor juče identifikovali i ispitali lice čiji su inicijali I.T. na okolnosti izvršenja krivičnog djela pustošenje šuma na štetu Šumske uprave "Prnjavor".

Kako je navedeno, u pomenutim krivičnim djelima pričinjena je materijalna šteta veća od 5.000 KM, te će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenih u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Policijski službenici će nastaviti sa aktivnostima na sprečavanju, ali i rasvjetljavanju krivičnih djela u vezi sa nezakonitom sječom ili otuđenjem šume.