U rijeci Uni

Dijete ispalo ocu iz naručja i utopilo se

  • Извор: Независне
  • 30.07.2021. 16:13

Petogodišnji dječak iz Avganistana utopio se u Uni dok je njegova porodica pokušavala preći rijeku kako bi došla u Hrvatsku.

Kako je potvrđeno, tragedija se desila oko ponoći između četvrtka i petka kada je migranska porodica pokušala pregaziti Unu.

Porodica koja je, kako je kasnije utvrđeno, najvjerovatnije iz Avganistana, u pokušaju da zakorači u novi život na hrvatsku teritoriju, doživjela je veliku tragediju jer su u tom pokušaju izgubili jedno od četvoro djece s kojima su se uputili u ovaj veoma rizičan poduhvat.

Kako je potvrđeno, dječak koji je tragično nastradao dok je porodica pokušavala pregaziti rijeku bio je u naručju oca, kojem je u jednom trenutku iskliznuo iz ruku i upao u Unu.

Uslijedili su bolni vapaji za život djeteta i roditelji su bezuspješno pokušavali da ga pronađu u vodi.

Njihove jauke čuli su mještani, koji su pozvali policiju te su obaviještene nadležne službe, a svi su se uključili u potragu za djetetom koje je nestalo u Uni.

Na terenu su se brzo našli pripadnici Policijske stanice Novi Grad, Teritorijalne vatrogasne jedinice iz tog grada, radnici Doma zdravlja, kao i mještani koji su čamcima krenuli s njima u potragu.

Jedan od mještana za nešto manje od sat vremena od prijave uočio je dijete u vodi.

Iako su ljekari odmah pokušali reanimaciju dječaka, nažalost nisu mu mogli pomoći i mogli su samo konstatovati smrt.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, u petak oko 00.05 prijavljeno je da u Novom Gradu na ušću rijeke Sane u Unu nekoliko nepoznatih osoba pokušava preplivati rijeku.

"Izlaskom na lice mjesta policijski službenici zatekli su pet migranata, od kojih su došli do saznanja da je prilikom pokušaja prelaska rijeke jedno maloljetno lice nestalo u rijeci", naveli su iz policije.

Dodaju da je iste noći oko 00.50, nedaleko od navedenog mjesta, u rijeci Uni, pronađeno beživotno tijelo maloljetnog lica, državljanina Avganistana.

Dodaju da je o navedenom događaju obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Služba za poslove sa strancima, Terenski centar Banjaluka.

Utapanje na jezeru Kop Šićki Brod

Tijelo F.A. (62) iz Tuzle izvučeno je u petak iz jezera Kop Šićki Brod, a utapanje je prijavljeno dan ranije oko 17 časova.

Beživotno tijelo muškarca su izvuki pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Tuzlanskog kantona.

Nakon što je tijelo izvučeno iz vode, prebačeno je u Komemorativni centar Tuzla, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

(Nezavisne novine)