Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

Đukanović ubjeđivao svjedoka da ga je tukla policija

  • 14.09.2020. 19:08

Benedi Đukanović i danas je imao šta da kaže u nastavku suđenja za ubistvo Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića u kome mu se stavlja na teret da je direktan izvršilac ubistva. 

Za svjedoka Milovana Ilića, koji je govorio o svojoj komunikaciji sa ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem pitanja je imao i Đukanović. Prvo ga je pitao da li ga je tukla policija tokom saslušanja, što je svjedok negirao. Da bi Đukanović nakon toga, svjedoka ubjeđivao da prizna da je dobio batine tokom saslušanja nazivajući policiju batinašima i tvrdeći da je to način na koji oni iznuđuju priznanja. 

U nastavku je otišao i korak dalje, tvrdio je da ima snimak u kome se vidi ko je zapravo ubio Željka Kovačevića koji je takođe stradao kobne noći. Smatra Đukanović i da su svjedoci lagali a da tužilac ne zna pojedine detalje o dokazima. Zbog toga je ga je sudija opomenuo, a opominjala ga je i njegov branilac da sjedne i ne priča više. Jedan od svjedoka Dušan Blagojević potvrdio je da je na njegovo ime bio registovan bijeli Golf 7 kojim je Đukanović pobjegao u noći ubistva. 

Da je Đukanović te noći napustio Banjaluku potvrdio je i svjedok policijski službenik Marko Balešević, koji je iste te noći Đukanovića zaustavio u mjestu Lug kod Dervente u navedenom vozilu. U tom trenutku još nije bila raspisana potraga ni za Đukanovićem ni vozilom, to se kaže svjedok desilo tek sutradan pa je tada i prijavio da je legitimisao lice za kojim se traga. Prema optužnici, Benedi Đukanović i Emilio Baldo su od početka 2019. pa do aprila iste  godine, zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je ubijen tokom napada, organizovali ubistvo Slaviše Krunića. 

U mučkom napadu ubijen je i Krunićev pratilac Žarko Pavlović a teško ranjen Goran Ilić. Optuženi saučesnik Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u Krunićevoj firmi , označen je kao pomagač, jer je saučesnicima javljao informacije o kretanju Krunića uoči ubistva.  Od ubistva pa do hapšenja Gajić je nastavio da radi kao obezbedjenje supruge i sinova Slaviše Krunića kao da se ništa nije desilo.

Тагови: