Saopštenje povodom pretresa

Ministarstvo: Obavljen razgovor sa članovima komisije za zapošljavanje kadeta u Graničnoj policiji

  • Извор: СРНА
  • 24.09.2021. 15:42

Ministarstvo bezbjednosti BiH saopštilo je da su policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas u prostorijiama Ministarstva obavili razgovor sa zaposlenima koji su bili članovi komisije za sprovođenje procedure prijema kadeta u Graničnoj policiji BiH.

U saopštenju napominju da su u akciji Sipe u predmetu "Konak" lišene slobode tri lica, među kojima su i dva pripadnika Granične policije BiH osumnjičena da su počinila krivična djela prilikom prijema u radni odnos u ovu policijsku službu.

"Granična policija BiH je formirala komisiju za sprovođenje procedure i vršila prijem kadeta u radni odnos u Graničnu policiju BiH. U navedenoj komisiji su imenovana i dva predstavnika Ministarstva bezbjednosti sa kojima su službenici Sipe danas obavili razgovor", navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva bezbjednosti dodaju da će ostale informacije biti dostupne kada Sipa i Tužilaštvo BiH sprovedu istragu i druge radnje iz svoje nadležnosti.

Akcija "Konak" sprovodi se zbog zloupotreba u konkursnim procedurama zapošljavanja u Graničnoj policiji BiH.

Tokom dana pripadnici Sipe su, postupajući prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili tri lica, od kojih su dva policijski službenici Granične policije BiH koja su osumnjičena da su tokom prethodne i ove godine zahtijevala i primila određeni novčani iznos kako bi obezbijedila prijem u radni odnos u Graničnu policiju.


  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок