Sarajevo

MUP KS: Tri muškarca uhapšena zbog rasne i vjerske mržnje

  • Извор: СРНА
  • 10.01.2022. 11:17

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopšteno je da su uhapšena trojica muškaraca sa Han Pijeska, Sokoca i Istočnog Novog Sarajeva zbog, kako se navodi, "izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti".

Hanpjesačanin čiji su inicijali M.S. (26), Sokočanin D.P. (32) i dvadesetjednogodišnji (N.T.) iz Istočnog Novog Sarajeva uhapšeni su jutros u 2.30 časova, "zbog sumnje da su počinili ovo krivično djelo na štetu E.S. iz Sarajeva".

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Žena čiji su inicijali A.M. iz Sarajeva prijavila je sinoć u 22.45 časova da su je na Ilidži opljačkala dva nepoznata lica tako što su od nje ukrali torbu sa novcem i dokumentima, a zatim pobjegli.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Sarajevska policija uhapsila je juče trojicu muškaraca čiji su inicijali E.C., O.C. i A.P., svi u Sarajevu, jer su zatečeni u teškoj krađi u pokušaju u prikolici u vlasništvu lica E.H.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.