Proglašen krivim

Pekaru pet godina robije jer je pogodio harpunom zemljaka u glavu

  • Извор: Курир
  • 12.09.2021. 14:58

Pekar (52), koji je oružjem za ribolov pokušao da ubije svog zemljaka u gradu Aržele sur Mer, proglašen je krivim.

Srpski državljanin (52), inače pekar, osuđen je na pet godina zatvora jer je iz harpuna u glavu pogodio zemljaka (59) u francuskom gradu Aržele sur Mer, prenosi portal Francebleu.fr.

Presuda je izrečena u petak u sudu u Perpinjanu, samo tri dana nakon što je srpski državljanin napravio sačekušu sunarodniku ispred njegove kuće.

Podsjetimo, žrtva se kobnog jutra vratila s posla, kada mu se napadač prišunjao iza leđa i harpunom ga pogodio u glavu. Nesrećnom čovjeku koplje se zabilo u čelo, ali je samo probilo kožu.

"Nisam to uradio! Mi smo prijatelji iz djetinjstva i družimo se 37 godina. Htio sam da mi vrati dug, jer sam mu još 1986. godine pozajmio pare", rekao je osuđeni srpski državljanin u sudnici i nastavio:

"Htio sam samo da ga uplašim, nisam to uradio namjerno. "

Na pitanje sudije kako je moguće da nije namjerno upucao prijatelja kad video-snimak iz prodavnice u kojoj je kupio harpun, inače oružje za ribolov, pokazuje drugačije, Srbin nije imao odgovor.

"Ovo nije prvi pokušaj ubistva žrtve jer je dva dana prije incidenta izbjegao smrt. U nedjelju u jutarnjim časovima, nakon što je završio posao kao čuvar u jednom restoranu, sjeo je na klupu kako bi pogledao telefon. U trenutku se stvorio muškarac s kapuljačom i harpunom u ruci i počeo da mu diše za vratom", prenose lokalni mediji.

Kako dodaju, tada je uspio da pobjegne napadaču, ali je prepoznao da je to optuženi Srbin.

"Nakon dva dana, u utorak ujutru, napadač se opet pojavio pred žrtvinom kućom i upucao ga",  navode lokalni mediji.

Osuđeni je već bio 18 godina u zatvoru u Švajcarskoj zbog ubistva policajca.

Kako su prenijeli francuski mediji, uhapšeni Srbin nema prijavljeno prebivalište u Francuskoj.

"On je nekoliko dana prije pokušaja ubistva došao kod svog prijatelja u goste. Bio je kod njega nekoliko dana, a onda ga je domaćin zamolio da ode, zbog čega su se posvađali, pa je gost ipak otišao. Međutim, ubrzo je napravio sačekušu svom domaćinu, koji godinama živi i radi u gradiću blizu španske granice",  pisali su mediji.

(Foto: Printscreen/FRANCETVINFO.FR)

Тагови: