U nesreći povrijeđena i trudna djevojka

Sa 170 na sat se zakucao u pun automobil, jedno tijelo završilo na krovu "dačije"

  • 10.08.2019. 10:00

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u noći između četvrtka i petka dogodila na Ibarskoj magistrali kod Ljiga poginulo je četvoro mladih, dok se za život još troje ljekari bore.

Prema nezvaničnim informacijama Kurira teško povrijeđena Kristina V. (23), djevojka vozača "BMW-a smrti" je trudna.

Nesreća se dogodila pošto se, kako se sumnja, Nikola Mihailović (27), koji je bio za volanom "BMW", pri brzini od oko 170 na sat i sa 1,18 promila alkohola u krvi zakucao u "dačiju", u kojoj je bilo troje nastradalih: Aleksandar Savatić (22), Đorđe Subotić (19) i Đorđe Belušević (22). Četvrta žrtva sudara je Katarina Ivanković (22), Mihailovićeva saputnica iz "BMW-a".

"Jeziva nesreća dogodila se oko sat poslije ponoći. U "dačiju", koja se iz pravca Bogovađe uključila na Ibarsku u pravcu Beograda, zakucao se "BMW" koji je naišao iz pravca Ljiga velikom brzinom. Udarac je bio toliko jak da je "BMW" "dačiju" gurao 70 metara po putu, prije nego što je auto probio bankinu i izletio na livadu – pričaju očevici.

Putnicima "dačije", koja je uništena do neprepoznatljivosti, nije bilo spasa.

"Dvoje putnika preminulo je na mjestu, dok se treći mladić iz "dačije" bori za život. Aleksandar Savatić (22) iz Valjeva, koji je vozio "dačiju", preminuo je na mjestu – potvrđeno je juče. Osim Savatića, u "dačiji" su poginuli Đorđe Belušević (22) i Đorđe Subotić (19).

Prizor na mjestu nesreće, kako pričaju ljudi koji su se tu zatekli, bio je stravičan.

"Puklo je snažno, pomislili smo da je eksplozija. Zatekli smo strašne scene. Jedno tijelo iz "dačije" bilo je na krovu, čuli su se jauci preživjelih. Bili su zarobljeni u olupinama. Po mrklom mraku nekoliko ljudi, vatrogasci i medicinsko osoblje pokušavali su da im pomognu. Jedna od medicinskih sestara među nastradalima u "BMW" prepoznala je svoju rođaku, Katarinu Ivanković – priča svjedok.

Medicinska sestra držala je glavu jednom povrijeđenom mladiću, koji je bio priklješten i visio iz auta, ali i dalje davao znake života, a potom je otišla do "BMW".

"Nesrećna žena otišla je potom do "BMW" kako bi nastavila da spasava povrijeđene. Policajac je tada otkrio tijelo nastradale i rekao da se zove Katarina Ivanković, na šta je sestra samo uspjela da izgovori: "To je moja Beba". Tako su vjerovatno zvali djevojku. Medicinska sestra je klekla pored sestričine i počela da plače i da joj ljubi ruku", priča svjedok.

"Zapomagala je, rekla je: "To je moje dijete"", dodaje on.

Inače, vozač automobila smrti, prema nezvaničnim informacijama, zadobio je najlakše povrede. Prema nezvaničnim informacijama, kobne noći bio je za volanom automobila svog druga Stefana Matovića (28), koji je i sam povrijeđen u nesreći.

Djevojka trudna?

"Na mjestu suvozača sjedila je Nikolina djevojka Kristina V. (23), inače sestra nastradale Katarine. I Kristina je zadobila teške povrede, a njeno stanje se posebno prati jer je trudna", kaže izvor.

Vraćali se iz provoda

Poznato je i da su vozač i putnici iz BMW-a prije nesreće bili u kafani u Čibutkovcu, nedaleko od mjesta nesreće. Poslije provoda, petoro mladih je sjelo u "BWM" Stefana Matovića. Međutim, za volan nije sjeo Matović, već njegov drug iz Velikih Crljena Nikola M. Krenuli su, vjerovatno, da prijatelje razvezu kućama. Dok je Nikola M. vozio ka Županjcu, taksista Savatić, u čijem vozilu su bila trojica mladića, iz pravca Bogovađe i uključivao se na Ibarsku magistralu u tom mjestu. Taksista je, svjedoči snimak nesreće koju je ovejkovečila sigurnosna kamera prodavnice, desetak metara od raskrsnice, stao je na znak "stop" i propustio jedno vozilo, koje se kretalo ka Beogradu. Snimak pokazuje da je stajao još nekoliko sekundi, a zatim je skrenuo ulijevo, takođe u smjeru ka prestonici. Čim je ušao u traku, automobil još nije dobio ni ubrzanje, na snimku se vidi munjevit udarac i eksplozija.

(Blic, Kurir)

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.