Tragedija na ulasku u novu godinu

U požaru u Bratuncu dvoje mrtvih i sedmoro povrijeđenih

  • Извор: АТВ
  • 01.01.2022. 19:03

Novogodišnja noć bila je teška za stanare jedne zgrade u Bratuncu. Za dva muškarca i kobna. Poginuli su u požaru koji je buknuo u jednom stanu. Još sedam osoba je povrijeđeno. Nekoliko njih je prebačeno u bolnicu u Zvorniku, među njima i jedna porodica koja je spasena u posljednji čas. Požar koji je izbio oko dva časa nakon ponoći brzo se proširio i na još nekoliko stanova. Vatra, dim i pozivi u pomoć alaramirali su sve komšije.

„Komšija čiji je stan izgorio, on me je probudio, lupao je na vrata. Mali dim se prvo vidio, njega sam pustio unutra, zvao sam policiju, vatrogasce. To se sve izdešavalo za deset minuta, to je bila katastrofa. Jedva sam djecu spasio, izvukao sam ih iz stana. Žandarmerija je tu odradila posao, naši vatrogasci, ali to je bilo strašno“, rekao je jedan od komšija.

„Strašno i užasno. Osjetio sam dim, pokušao sam da otvorim vrata, dim je buiknuo. Ja sam izašao na terasu sa majkom i čekao pomoć“, kaže drugi komšija.

„Ja sam bila na šestom spratu, sama sam bila gore. Zvala sam policiju, zvala sam vatrogasce da dođu i da me spasu. Pokušala sam da izađem vani, kad je vatra suknula i dim, ja samo zalušila vrata“, ispričala je komšinica.

Još gori scenario spriječili su vatrogasci i pripadnici Žandarmerije,. Zajedno sa vatrogascima spasavali su živote stanara lamele iz koje je buktala vatra. Nakon sat vremena vatra je ugašena. 

„Požar je lokalizovan oko 3:15 u požaru koji je zahvatio više spratova smrtno su strala dva lica a sedam lica je iz DZ Bratunac upućeno u bolnicu Zvornik“, rečeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Velika je i materijalna šteta. Tačan uzrok požara još nije naveden.



Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм