Potpredsjednik Vlade Crne Gore

Abazović: Ako se budžet ne usvoji, onda većine više nema

  • Извор: вијести.ме
  • 19.12.2021. 15:29

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović (URA) u intervjuu za podgoričke "Vijesti" govorio je o eventualnom padu crnogorske vlade te je naglasio kako bi se to moglo desiti u slučaju neizglasavanja budžeta.

Abazović je rekao kako Građanski pokret URA podržava aktuelnu vladu te da je upravo ideja ekspertske vlade potekla od grupe ljudi koji su okupljeni oko URA.

"Međutim, mi ne možemo da zatvaramo oči ako ova Vlada ima problem sa parlamentarnom većinom. Ako, na primjer, dođemo u situaciju da neko neće da nam izglasa budžet, da nam opet uvede mjeru privremenog finansiranja, mi ne možemo da zatvaramo oči pred tim. Moramo da znamo da bez funkcinalnog parlamenta i funkcionalne većine - nama su ruke vezane", rekao je Abazović u intervjuu.

On je naglasio da je upravo usvajanje budžeta veliki test za crnogorsku vladu.

"Ako ne prođe budžet, onda ove parlamentarne većine više zvanično nema. Nema tu neke filozofije. Hoće li to da nas povede u izbore, u nešto drugo, ne znam, ali budžet je veliki test. Vlada je napravila, prema mom skromnom sudu, dobar budžet i URA će podržati budžet kojeg predlaže", izjavio je potpredsjednik Vlade Crne Gore.

Na pitanje da li će podržati inicijativu Đukanovićevog DPS-a o izglasavanju nepovjerenja vladi koje je zakazano za 3. januar, Abazović je bio jasan.

"URA neće podržati inicijativu DPS-a zato što je URA još ranije rekla da neće podržati i da se ništa vanredno nije desilo da bi to promijenilo odnos prema Vladi. URA ima odnos prema Vladi koji je korektan, vidjeli ste koliko sad sa ovog aspekta bez veze izgledaju navodi da će neki poslanik GP URA ili neki drugi glasati, da je DPS obezbijedio 41 glas, itd. Gdje je taj 41? Je li došao taj ponedjeljak koji se toliko očekivao?", ističe on.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović se osvrnuo i na posjetu Vašingtonu te je naglasio kako uskoro očekuje iznenađenja koja će utjecati i na rješavanje političke krize u Crnoj Gori.

"U Vašingtonu smo odradili veliki posao za Crnu Goru. Ostajem pri tome da će ono o čemu smo razgovarali sa našim partnerima biti i realizovano. Radi se o borbi protiv visoke korupcije. Očekujem dobre vijesti i prijatna iznenađenja", zaključio je Abazović.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.