Hrvatski predsjednik

Milanović odbio da bude domaćin večere Makronu

  • Извор: Танјуг
  • 23.11.2021. 18:17

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović nije pozvan da prisustvuje svečanom ručku povodom posete francuskog predsjednika Emanuela Makrona.

Iz vlade tvrde da mu je ponuđeno da priredi večeru, ali je on to odbio.

Makron je prvi šef države koji posjećuje Hrvatsku od njene samostalnosti.

On će doputovati sutra u dvodnevnu posjetu Zagrebu, gdje će mu formalni domaćin biti premijer Andrej Plenković.

U četvrtak će francuskog predsjednika najprije sa svim državnim počastima primiti predsjednik Milanović, a potom premijer Plenković u Banskim dvorima.

Plenković je domaćin i svečanog ručka, ali predsjednik Milanović neće biti na njemu jer, kažu u njegovom kabinetu da nije dobio poziv. Poziv je, međutim, dobilo troje zaposlenih u Kabinetu predsjednika.

"Na tom ručku neće biti visoki državni zvaničnici, već predstavnici civilnog društva, privrednici i kulturni predstavnici. Pozvan je šef Kabineta predsednika Hrvatske, diplomatski savetnik...", pojasnio je šef Plenkovićevog kabineta Zvonimir Frka Petešić.

Ovu situaciju je komentarisao i Plenković.

"Bilo mu je (Milanoviću) ponuđeno da bude domaćin večere ili ručka, to je odbio, ja sam preuzeo da budem domaćin i večere i ručka", kazao je premijer, koji je upitao i "otkud to kao tema".

"Koga to briga? To se događa ne znam koliko puta, šta se to zbiva pa da morate smiješne teme koje baca u etar mene da pitate. Idite i pitajte ga zašto nije htio da bude domaćin ručka i večere, a ne meni zahvaljujući kojem Makron dolazi", kazao je premijer i dodao:

"Makrona sam pozvao ja, ja sam mu domaćin. Ponuđeno je Milanoviću da bude domaćin ručka ili večere, on je to odbio. Mi smo ponudili kao dobri domaćini, on to odbija. Sada me pitate da li se ne možemo nešto dogovoriti?".

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.