Zadar

Na 10 hektara zemlje posadio marihuanu: Zeleni se dokle pogled doseže

  • Извор: Телеграф
  • 25.08.2021. 17:16

Zadarska policija pronašla je proteklih dana oko 10 hektara zemlje na kojoj se sadila marihuana. Posebnu pažnju privukao je vlasnik jedne firme koji je na njivi u području Islama Grčkog, koja je u vlasništvu države, nedozvoljeno zasadio čak 7.728 stabljika marihuane.

Naime, zadarski policajci stavili su lisice na ruke 58-godišnjem vlasniku firme registrovane za uzgoj industrijske konoplje, koji je državnu zemlju uzeo u zakup.

Na toj parceli, kako su otkrili policajci tokom detaljne istrage, lukavi preduzetnik posadio je preko 20.000 stabljika konoplje. Od toga je, protivno odredbama člana 3. Zakona o suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe narkotika, na 21.000 kvadratnih metara pored te parcele zasadio je još 7.728 stabljika konoplje čije lišće i cvetni vrhovni znatno premašuju količinu tetrahidrokanabiola odnosno THC-a koja je dozvoljena za industrijsku konoplju.

- Navedene zasađene stabljike prosječne su visine oko 165 cm i trenutno su u fazi cvetanja. U međuvremenu obavili smo detaljnu istragu i za veštačenje uzete su veće količine. Nalogom državnog tužilaštva u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i veštačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu sprovedeno je toksikološko vještačenje tih stabljika - piše u saopštenju policije.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?