Crna Gora

U hladnjači koja je išla prema BiH pronađeno 300 kilograma droge

  • Извор: Радио Сарајево
  • 04.01.2022. 17:38

Crnogorska granična policija uhapsila je Nikšićanina M.N. (1995) nakon što je na graničnom prelazu (GP) Vraćenovići u kamionu hladnjači kojim je upravljao pronađeno oko 300 kilograma skanka.

"U jutarnjim satima, na izlazu iz carinskog područja na GP Vraćenovići, pristupio je kamion-hladnjača, crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao crnogorski državljanin M.N. Detaljnom kontrolom u krovu hladnjače, u specijalno napravljenom bunkeru, pronađeno je 295 pakovanja droge, težine oko 300 kilograma. Sastav biljne materije koja se nalazi u pakovanjima ukazuje da se najvjerovatnije radi o opojnoj drogi marihuana, tipa skank", piše u saopštenju, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Iz Uprava prihoda i carina i policije rekli su da je vozilo sa GP Vraćenovići trebalo da nastavi ka Bosni i Hercegovini.

"Službenici Uprave policije su uhapsili osumnjičenog, koji će zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Тагови: