Tragedija u Hrvatskoj

U nesreći na autoputu poginula majka i dva sina

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 23.10.2021. 13:30

Neprimjerena brzina kretanja 25-godišnjeg državljanina BiH A. B., vozača teretnog vozila pulskih tablica, uzrok je stravičnog frontalnog sudara koji se dogodio juče oko 15.10 sati na kraku prvog saobraćajnog čvora Okučani kod mjesta Gornji Bogičevci, a u kojoj je život izgubila tročlana porodica iz Srbije.

Policijski uviđaj potrajao je do sitnih noćnih sati, a dok je pogrebno poduzeće preuzimalo tijela na mjestu nesreće, policija je u 19.30 sati 25-godišnjem vozaču kamiona, inače državljaninu BiH, pročitala njegova prava te ga uhapsila, piše Jutarnji list.

Epilog kriminalističkog istraživanja je krivična prijava protiv 25-godišnjaka zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, a zbog čega mu prijeti višegodišnji zatvor.

On će danas tokom dana biti predan u pritvorsku jednicu nakon čega se očekuje njegovo ispitivanje u prostorijama Opštinskog državnog tužilaštva u Slavonskom Brodu. Očekuje se da će za njega biti zatražen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i jer je riječ o stranom državljaninu.

Prema krivičnoj prijavi, 25-godišnjak je u 15.10 sati vozio teretnjak s prikolicom na sprat koja služi za prevoz automobila te se kretao iz smjera juga prema sjeveru. Svoju vožnju, kako je utvrđeno uviđajem, nije prilagodio osobinama i stanju puta koji je bio klizav, pa je u jednom trenutku u krivini prešao na suprotnu stranu kolovoza, kojim je toga trenutka iz smjera zapada nailazio “reno” registarskih oznaka u kojem je 38-godišnji D.P., kako Jutarnji nezvanično saznaje, vozio svoju 57-godišnju majku i tri godine mlađeg brata.

Teretnjak je prvo prednjim dijelom udario u zaštitnu ogradu A3 a potom zadnjim dijelom vozila u prednji dio “renoa”. No kako se dalje nastavio nekontrolisano kretati, auto je teretnjak udario i u njegov stražnji dio. O jezivoj nesreći policija je dobila dojavu u 15.18 sati nakon čega su na mjesto prepuno tuge stigle sve službe od policije, radnici Hitne pomoći, JVP Nova Gradiška te radnici HAC-a.

Navedena dionica bila je zatvorena za saobraćaj sve do 22 sata.

Vozač kamiona prošao je alkotest, a još se čekaju rezultati analize krvi i urina koje je dao u gradiškoj bolnici prije nego što je uhapšen. Takođe, utvrđivaće se tokom istrage i je li možda u kobno vrijeme vozač koristio mobilni telefon.

Iz Opštinskog državnog tužilaštva u Slavonskom Brodu poručuju da se nastavlja s provođenjem uviđaja i hitnih dokaznih radnji radi utvrđivanja tačnog uzroka nesreće te je izdalo naloge za obdukciju preminulih osoba kao i naloge za vještačenje krvi i urina vozača oba vozila. Nakon obdukcije na odjelu patologije, tijela preminulih će moći preuzeti članovi porodice.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)