Dječak preminuo u bolnici

Vlasnik kuće u kojoj je živio Petar iz Pule: Niko nije znao da je bolestan, nismo fanatici

  • Извор: 24сата.хр
  • 02.10.2021. 15:40

Protiv Darka K. i Ines K., roditelja 15-godišnjeg Petra K., pulskog gimnazijalca koji je u srijedu preminuo u pulskoj bolnici od posljedica višemjesečnog bolovanja, hroničnog dijabetesa i vjerovatno upale pluća, danas je određen jednomesečni pritvor zbog opasnosti uticaja na svedoke.

Njegovi roditelji pripadnici su vjerske zajednice Vaišnavsko društvo. Žive u kući sa drugim članovima te zajednice, a predsjednik zajednice je ujedno i vlasnik kuće. On tvrdi da niko, pa ni roditelji, nije znao da je dječak bolestan.

“Ne osjećam se odgovorno. Meni je samo teško jer da sam i malo ranije znao da se nešto slično događa, sigurno bih preduzeo nešto. Niko ne može da optuži nekoga, ako ne znate tačno o čemu se radi. Ima toliko stvari, toliko bolesti koje se pojave i odu iznenada. Ne možemo tek tako nekoga da optužimo da je neodgovoran, da se neko bahato ponaša, da se ne brinu o prehrani i tako dalje. Svaki član ima potpunu slobodu da bira ljekara”, rekao je predsjednik zajednice Vaišnavsko društvo za 24sata.hr.

Opisao je šta se tog dana događalo u kući u trenutku kada je stigla Hitna pomoć.

“Kad je došla Hitna pomoć, kad su pokušali pokušali da reanimiraju malog, bilo ih je troje ljekara, ja mislim. Majka i još jedan naš član bili su tu uz njega. Mi tu nikako nismo mogli da pomognemo. Jedino što smo mogli je da izmolimo koju molitvu za njegovu dobrobit”,  objašnjava.

On tvrdi da ntko nije znao da je dijete bolesno.

“Niko ne zna da je dijete bilo bolesno tri mjeseca. Kako smo mi to mogli da znamo? Niko to nije znao. On je redovno išao u školu, ako su znali u školi, zašto nisu obavijestili roditelje? Mi nismo nikakavi fanatici niti sekta, ovo nije neka crna magija”, rekao je.

Kaže da se osjeća tužno zbog svega što se dogodilo.

“Osjećam se jako tužno i jako mi je žao i zbog djeteta i zbog njih”, poručio je.

Juče su, po završetku kriminalističkog istraživanja, roditelji privedeni pritvorskom nadzorniku istarske policije, nakon čega su u 17 sati odvedeni na prvo ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo u Puli.


Тагови: