Sredstvima iz budžeta Srpske nabavljeno 75 tona brašna

  • 03.04.2020. 14:55

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske saopštilo je danas da je sredstvima iz budžeta Vlade Srpske nabavljeno 75 tona brašna za stanovništvo u Srpskoj i srpskim opštinama u Federaciji BiH.

Reagujući na navode iz teksta "Batagon stoji iza donacije brašna Srpskoj" koji je objavio portal "Kapital", da će "Kompanija Fidelinka Batagon" donirati Srpskoj i srpskim opštinama u FBiH 75 tona brašna koje je Vlada Srpske tražila kao interventnu pomoć", iz resornog ministarstva ističu da je riječ o nabavci koja je izvršena sredstvima iz budžeta Vlade Srpske, a ne o donaciji, kako je navedeno u pomenutom tekstu.

Za nabavku brašna zaduženo je Ministarstvo trgovine i turizma zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije od srijede, 1. aprila.

- Napominjemo i da će raspodjela nabavljenog brašna za potrebe snabdijevenosti stanovništva u pomenutim opštinama biti izvršena danas posredstvom načelnika opština i opštinskih štabova Civilne zaštite - navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva ističu da je brašno planirano za stanovništvo opština Drvar /16 tona/, Petrovac /16 tona/, Grahovo /osam tona/, Glamoč /10 tona/, Čajniče /15 tona/, Krupa na Uni /četiri tone/, Јezero /tri tone/, Kupres / tona/, Drinić / tona), Istočni Mostar /0,75 tona/ i Istočni Drvar /0,25 tona/.

Iz Ministarstva aeluju da se mediji u budućim objavama rukovode istinitim i provjerenim informacijama kako bi javnost u Republici Srpskoj bila tačno informisana i kako bi se spriječilo širenje dezinformacija.

Iz Ministarstva trgovine i turizma i Vlade Srpske zahvaljuju svakom preduzeću, privredniku i pojedincu koji su doniralo bilo kakvu vrstu namirnica ili drugih sredstava, imajući u vidu trenutnu situaciju, te su iskazali spremnost da, u skladu sa svojim mogućnostima, pruže podršku institucijama i građanima Srpske u ovim teškim vremenima u borbi da se sačuvaju životi građana i spriječi širenje virusa korona.

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије