Beograd

Anđelković: Zapad hoće da završi proces razbijanja Srba

  • Извор: СРНА
  • 13.10.2021. 18:52

Zapadne sile potpaljuju vatru na Kosovu i Metohiji i u regionu zato što nisu završile proces razbijanja srpskog naroda i čine sve da Srbi budu poraženi, ocijenio je nekadašnji predsjednik privremenog Izvršnog vijeća Kosova i Metohije Zoran Anđelković.

Komentarišući današnji upad specijalaca ROSU na sjever Kosova, Anđelković je istakao da je to još jedan pokazatelj koji govori da Zapad potpaljuje vatru kako bi razbio Srbe.

"Saopštenje Kfora, koje su prenijeli beogradski mediji, je sramotno, jer oni kažu da pažljivo prate situaciju i da prištinska policija sprovodi operaciju primjene zakona širom (samoproglašenog) Kosova. To dokazuje gdje su i na čijoj strani KFOR i NATO", rekao je Anđelković za Televiziju "Pink".

On je ukazao da srpski narod na sjeveru Kosova i Metohije, a naročito njegovi politički predstavnici, treba da se čuvaju da ne upadnu u opasnu zamku.

"Na sastanku sa predsjednikom (Aleksandrom) Vučićem u Raškoj ljudi su govorili da ne treba izlaziti na lokalne izbore. Albanski lideri bi to voljeli, jer računaju da će im Brisel i NATO dozvoliti da u toj situaciji u srpskim sredinama postave svoja rukovodstva", rekao je Anđelković i zamolio predstavnike srpskog naroda da dobro razmisle o tome.

Тагови: