Odluka Višeg suda

Belivuku i članovima njegove grupe produžen pritvor

  • Извор: СРНА
  • 23.10.2021. 13:16

Veljku Belivuku i drugim članovima njegove grupe produžen je pritvor za 30 dana, odlukom vijeća Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal.

Rješenje o produženju pritvora doneseno je juče, a okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rješenja, saopšteno je iz Višeg suda.

Optužnicom je okrivljenima stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih djela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje.

Veljko Belivuk uhapšen je 4. februara i bio je vođa jedne od navijačkih grupa Fudbalskog kluba "Partizan".

Belivuk /36/, kome je nadimak Velja Nevolja, i njegovi navodni saradnici označeni su kao bliski "kavačkom" kriminalnom klanu.

Predstavnici vlasti u Srbiji, a potom i pojedini mediji objavljivali su detalje iz istrage, među njima i fotografije osakaćenih i iskasapljenih tijela uz tvrdnju da je riječ o žrtvama Belivukove grupe.

Тагови: