Potvrđeno

Doktor koji je propagirao Ivermektin smijenjen sa funkcije u niškom UKC

  • Извор: Телеграф
  • 01.11.2021. 19:00

Prof dr Bojko Bjelaković jedan od administratora vajber grupe „LNRE – Ivermektin preporuke“ razriješen je funkcije načelnika Odjeljenja za karidologiju Klinike za pedijatriju UKC Niš.

Ovu informaciju zvanično je potvrdio i direktor niškog UKC prof dr Zoran Perišić.

„Mogu samo da potvrdim tu informaciju, kolegijum je jutros donio odluku da prof dr Bjelaković bude razriješen funkcije načelnika jednog od odjeljenja Klinike za pedijatriju“, saopštio je Perišić. 

Međutim, prvi čovjek niškog UKC nije želio da navede razloge zbog čega je Bjelaković smijenjen sa rukovodećeg mjesta.

Mediji su prenijeli da je na Medicinskom fakultetu u Nišu održan sastanak Dekanskog kolegijuma na kojem je odlučeno da se pokrene pravna procedura povodom istupanja Bjelakovića a u vezi liječenja invermektinom. Ovu informaciju nije bilo moguće zvanično potvrditi jer se dekan Medicinskog fakulteta Dobrila Stanković Đorđević nije javljala na mobilni telefon.

Bjelaković je jedan od članova organizacije „Lekari i roditelji za nauku i etiku“ koja preporučuje korišćenje veterinarskog preparata za liječenje obolelih od korona virusa. On je takođe jedan od potpisnika peticije protiv vakcinacije djece vakcinom protiv Kovid -19.

(Telegraf.rs)


Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм