Tužne slike iz sela kod Ivanjice

Grom usmrtio stado ovaca, letjele su tri metra u vazduh

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 21.07.2021.16:58

Tokom olujnog nevremena koje je prije dva dana zadesilo ivanjički kraj, grom koji je gađao u neposrednu blizinu kuća u selu Međurečje usmrtio je stado ovaca domaćina Slobodana Radivojevića.

- To se desilo u ponedjeljak kad je nad Ivanjicom bio prolom oblaka, a na svakih par minuta odjekivali su gromovi. Ovce su paslije na obližnjoj livadi, kad me je pozvala komšinica i rekla da ih je udario grom. Letjele su u vazduh više od tri metra. Sve koje su bile tu, sada su mrtve - kaže za RINU Slobodan.

Od udara groma nastradalo je sedam jagnjadi i četiri ovce, pa je i finansijska šteta u porodici Radivojević poprilično velika.

- Jedva sam ih natovario na traktor i odnio da bih ih zakopao u zemlju. Jagnjad su bila oko 35 kilograma, a ovce teže, žao mi je životinja, ali najvažnije je da ipak nije bilo ljudskih žrtava. Da se neko našao u tom trenutku na livadi nastradao bi sigurno - izjavio je Slobodan.

Mještani ivanjičkih sela imaju velike probleme usljed elementarnih nepogoda. Odsječeno je nekoliko lokalnih puteva, uništeni malinjaci, ali i pričinjeni kvarovi da vodovodnoj mreži.

(Telegraf)

Tagovi: