Niš

Sin ratnog vojnog invalida pokušao da se ubije: Šestoro ih čuva baka

  • Извор: Телеграф
  • 19.01.2022. 12:55

Dvadestdvogodišnji Nišlija N.C pokušao je da se ubije skočivši sa trećeg sprata porodične kuće u niškom naselju Brzi Brod.

Do porodične drame došlo je oko 3.45 sati kada je mladić skočio sa visine od oko šest metara, ali je pad ublažila gomila granja pa je zadobio lakše tjelesne povrede. Zbrinut je u niškom UKC gdje je ustanovljeno da je zadobio oguljotinu nal lijevoj strani čela, svjestan je i komunikativan ali će biti obavljena dodatna dijagnostika.

Ovim povodom oglasila se niška humanitarka Marina Adamović koje je pozvala Nišlije da pomognu ovoj porodici.

- Taj mladić  i njegovo petoro braće i sestara žive u ogromnoj nemaštini, nakon smrti njihovog oca J.C., ratnog vojnog invalida. Prema mojim saznanjima, jedini prihod im je bakina penzija. Pozivam sugrađane da počnu sa prikupljanjem hrane i drugih potrepština jer im, kako sam čula, sve nedostaje – kazala je Marina.

Objašnjava da je od prijatelja ove porodice dobila informaciju da je Centar za socijalni rad imao namjeru da djecu zbrine u hraniteljskim porodicama ali da je N.C. želeo da iz zadrži sve na okupu.

- Pozivam nadležne da pomognu ovoj porodici, otvorićemo i humanitarni račun za prikupljanje novčanih sredstava. Njihov otac se borio za ovu zemlju i najmanje što zaslužuje je da mu deca budu zbrinuta – rekla je Marina.

Тагови: