Odluka Saveza

Slobodan Kovač nije više selektor odbojkaša

  • Извор: РТС
  • 23.10.2021. 13:01

Odbojkaški savez Srbije saopštio je da Slobodan Kovač nije više selektor muške seniorske reprezentacije. Na svojoj redovnoj sjednici predsjedništvo OSS donijelo je odluku da se ne nastavi saradnja sa dosadašnjim selektorom, kao i sa selektorima mlađih reprezentativnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Predsjedništvo OSS je zahvalilo je Kovaču za dosadašnji rad i rezultate i poželjelo mu uspjeh u daljoj trenerskoj karijeri.

Slobodan Kovač je naslijedio Nikolu Grbića na mjestu selektora odbojkaške reprezentacije Srbije u avgustu 2019. godine, samo deset dana pred početak Evropskog prvenstva na kojem će, u svom debiju, osvojiti zlato.

Nakon toga, međutim, uslijedio je neuspjeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre, u januaru 2020, na turniru koji je održan u Berlinu.

Ove godine, reprezentacija Srbije je učestvovala na dva velika takmičenja, bez osvojene medalje. U Ligi nacija je nacionalni tim zauzeo šesto mjesto, dok je Evropsko prvenstvo završio kao četvrti.

Kako se dodaje u saopštenju OSS, donijeta je odluka i da se ne nastavi saradnja sa selektorima mlađih reprezentativnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to za juniorski, kadetski i pionirski uzrast.

Predsjedništvo se i njima zahvalilo na dosadašnjoj saradnji i poželjelo im uspjeh u daljoj trenerskoj karijeri. 

Imenovanje novih selektora mlađih nacionalnih selekcija vršiće se u skladu sa predstojećim Konkursom koji će objaviti Savez, navodi se u saopštenju.

Тагови: