Niš

Tužilaštvo traži pritvor za Džonića i sinove: Naređena i istraga protiv njih zbog ubistva Đokića

  • Извор: Телеграф
  • 23.10.2021. 19:25

Više javno tužilaštvo u Nišu je nakon današnjeg saslušanja donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv trojice osumnjičenih za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca - Gorana Džonića i njegove sinove S. Dž. i M. Dž., saznaje Telegraf.rs, a zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo.

- Takođe, Višem sudu u Nišu je podnesen prijedlog da se protiv okrivljenih odredi pritvor u trajanju od 30 dana kako bi se spriječio uticaj na svjedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično djelo, čije je izvršenje uznemirilo javnost - saopštio je Borisav Radonjić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Oni su danas saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Tom prilikom, Goran Džonić je promijenio svoju odbranu, i branio se ćutanjem.

On, kako je otkrio izvor Telegrafa, pred tužiocem nije optužio osobe koje je isprva optužio kao saizvršioce, već se u tužilaštvu branio ćutanjem.

Džonić i sinovi su trenutno kod sudije za prethodni postupak, koji treba da donese odluku o pritvoru.

Goran Džonić, uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju, da podsjetimo, priznao je krivicu, ali se branio da on nije jedini izvršilac svirepog ubistva.

On je za saučesništvo optužio ljude iz aleksinačkog kriminalnog miljea braću K. M. (40) i A. M. (39), koji su sinoć uhapšeni. Mada su se u medijima pominjala imena još trojice navodnih izvršilaca i pomagača, uključujući i Goranovog sina, zvanično je potvrđeno samo hapšenje K. M. i A. M.

Đokići su posljednji put viđeni u noći između subote i nedjelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gdje su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca, gdje žive. Njihov “folksvagen pasat” crne boje snimila je nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka, i vozilo i tročlana porodica kao da su u zemlju propali.

Tijela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gdje su kobne večeri i bili u posjeti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tijela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Тагови: