Tragedija za tragedijom

Tužna sudbina porodice Novak: Otac preminulog mladića herojski nastradao prošle godine

  • Извор: Новости.рс
  • 06.12.2021. 16:37

Oko 19 časova u nedjelju uveče Dejvida Novaka (31), bez svijesti, u kupatilu porodične kuće u Sutjesci kod Zrenjanina, pronašla je majka Lavinjika.

Odmah je pozvala Hitnu pomoć, a u zrenjaninskom Urgentnom centru samo je konstatovana smrt mladića koji je bio omiljen u Sutjesci, vozio je kamion i tako zarađivao za život. Mada zvaničnih potvrda još nema i čeka se izvještaj sa obdukcije, postoji sumnja da se nesrećni Dejvid ugušio usljed velike koncentracije plina.

Porodica Novak još se nije oporavila od smrti Dejvidovog oca Tita, koji se prošle godine, pokušavajući da spase kolegu, udavio u jezeru u okviru ribnjaka u Neuzini. Sada ih je ponovo zadesila velika tragedija, pišu Novosti.

- Ne znam zaista detalje, ali kako čujem nesreća se dogodila nešto prije 19 časova. Dejvid je dugo bio u kupatilu, a njegova majka se zabrinula što ga toliko dugo nema - priča rođak nesrećnog Dejvida i dodaje da je ljekar u kolima Hitne pomoći pokušao reanimaciju, ali da je sve bilo uzalud.

U porodičnoj kući Novakovih tuga i muk. Rodbina iščekuje Dejvidovog godinu mlađeg brata Daria, koji treba da stigne iz Kanade, gdje je prije mjesec i po otišao kod supruge.

- Zaista tužna sudbina. Dejvid je teško podnio herojsku smrt oca Tita, koji se, spasavajući kolegu Veljka Vujaskovića, udavio u jezeru Sveti Nikola, u okviru ribnjaka u Neuzini - kaže uplakana, u nevjerici, komšinica iz ulice.

Dejvidov pokojni otac Tito, jedini čovjek u Jugoslaviji sa imenom maršala nekadašnje države, kao junak tragične priče na ribnjaku bio je u najužoj konkurenciji "Večernjih novosti" za "Najplemenitiji podvig godine". Dejvidu i njegovom bratu je zbog toga bilo izuzetno drago i svojski su se trudili da na pravi način opišu svog oca, koji se osim što je bio glava porodice, uvijek trudio da sinove nauči pravim vrijednostima života i odnosa prema drugima.

- Sa ocem, otišao je dio mene, dio nas, majka je neutešna i mnogo pati - govorio je Dejvid tada. - Ali mi moramo da nastavimo život i okrenemo se obavezama i poslu, jer je i naš otac bio maksimalno posvećen svom poslu i vozio je kamion svuda po Evropi.

Nažalost, sve želje, nadanja i planovi mladog Dejvida ostali su neispunjeni...

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.