Predsjednik Srbije

Vučić: Demografsko pitanje postaće uskoro najvažnije

  • Извор: СРНА
  • 23.09.2021. 11:04

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Budimpešti da će pitanje demografije uskoro postati najvažnije političko pitanje.

Vučić je, u na Četvrtom demografskom samitu, koga je mađarska ministarka za porodicu Katalin Novak najavljujući njegovo obraćanje apostrofirala kao hrabrog rukovodioca, koji se bori za bolju demografsku sliku, kao i da su zahvaljujući njemu danas mađarsko-srpski odnosi odlični, kazao da je u slučaju Srbije, ali i mnogih država regiona demografsko pitanje, pitanje nataliteta, pitanje opstanka.

Istakao je da je Srbija, na osnovu primjera Mađarske, uvela veliki broj mjera,a od prošlog učešća na Samitu u Budimpešti, i da se već vide neki rezultati.

Rekao je da se nada većim rezultatima, ali da to nije nešto što se vidi iz dana u dan. U svom obraćanju on se osvrnuo na odnose Mađarske i Srbije.

Rekao je da je uložena ogromna energija u uspostavljanje dobrih odnosa. "Premijer Viktor Orban je bio dovoljno hrabar da izgradi odlične veze sa Srbima. Nije imao lak zadatak, jer obojica znamo da smo imali problema i jasno nam je kakve su dileme imali Mađari. Veoma sam svestan teške prošlosti koje su dve države imale“, objasnio je on.

Naglasio je da je Orban bio hrabar i znao da treba nešto da uradi da se naše veze poboljšaju.

Vučić je ukazao da pijre 10 do 15 godina, kada je Mađarska igrala u fudbalu ili vatrpolu neku utakmicu, u Srbiji su navijali uvijek za protivnika, a danas se to promijenilo i nebitno s kim igra Mađarska, Srbi navijaju za njih, izuzev ako igraju sa Srbijom.

Prema njegovim riječima 90 odsto građana Srbije tako razmišlja, dodajući da je to najbolji primjer za dobre odnsoe i kako je moguće promijeniti stav ljudi, odnosno odnos dvije nacije i dvije zemlje.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)