Predsjednik Srbije

Vučić: Još sinoć smo znali da Priština planira pokrete svojih snaga na sjever

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2021. 18:12

Želim da vas obavijestim da smo mi još sinoć znali da Priština planira pokrete svojih snaga na sjever, rekao je predsjednik Srbije nakon što su jutros snage ROSU uputile svoje naoružane jedinice na sjever Kosova i Metohije

Vučić je naglasio da je danas jedan od najtežih dana na sjeveru Kosova i Metohije za srpski narod. 

"Nije to pitanje bilo kakve dramatizacije ali je situacija veoma ozbiljna i teška", upozorio je Vučić.

On je rekao da je Priština je na posljednjem sastanku o Dijalogu poručila da sa Beogradom neće da razgovara ni o čemu osim o nestalim licima. 

"A kada smo krenuli da razgovaramo o toj temi, rekli su da neće ni to. Saopštili su nam da nisu zainteresovani jer ono što su obećali nisu u stanju da ispune. Od nas su tražili da istražimo 22 lokacije, mi smo istražili 22 lokacije. Mi smo od njih tražili 9 od 10 lokacija da istraže, oni su odbili. Zamislite, oni ne mogu da prihvate da razmenimo kosti lica koji su identifikovani. Ono što je najgore u svemu tome, jeste činjenica što u Evropi kažu pozivamo dve strane. Ja sam kasniona konferenciju jer sam imao razgovor sa Boreljom. Ja sam odbio nekepredloge, jer jednom mora da se zaustavi", kazao je Vučić.

Vučić je podsjetio da Priština ne ispunjava svoje obaveza iz sporazuma sa Beogradom.

"Mi smo imali dva sporazuma, iz 2011. i 2016. To su četiri dogovora o slobodi kretanja. Suština je da se radi o takozvanim KS tablicama, kojima je produžavana važnost od 2011. do 2016, pa onda do 2021.", naveo je Vučić.

Kako kaže, Vučić, osnovna obaveza Prištine je bila formiranje ZSO.

"Ovo je vozilo Hitne pomoći koje je prevozilo bolesnika", pokazao je Vučić sliku, i kazao da je vozilo zaustavljeno, i da su mu skinuli tablice.

"A to su tablice suverene države", dodao je predsjednik Srbije.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)