Predsjednik Srbije

Vučić: Srbija će se boriti za Đokovića

  • Извор: СРНА
  • 14.01.2022. 18:39

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će se Srbija boriti za Novaka Đokovića, kao i da srpskom narodu nikada nisu uspjeli da uzmu srce, ponos i dostojanstvo.

Vučić je postavio pitanje australijskom premijeru Skotu Morisonu zašto izvršne vlasti Australije maltretiraju najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića i zašto se iživljavaju ne samo nad njim i njegovom porodicom, nego i cijelom nacijom.

Vučić je u video-obraćanju na svom "Instagram" profilu ocijenio da su napadi na Novaka Đokovića, državljanina Srbije, Srbina, građanina Srbije iz nepoznatih razloga dostigli te razmjere da je nemoguće da se ne oglasi i pruži odgovor Srbije Australiji.

On je napomenuo da vjerovatno ne bi ni riječ rekao da se poslije ponovljene odluke australijskih vlasti o ukidanju vize Đokoviću nije oglasio premijer Australije Skot Morison koji je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja odluku o ukidanju vize najboljem svjetskom teniseru, Srbinu Novaku Đokoviću.

"Začuđen sam pre svega zbog činjenice da prvo takve odluke donose izvršni organi vlasti, a posle pravovaljanih odluka sudskih organa vlasti", rekao je Vučić.

On je podsjetio da Srbiji nerijetko drže pridike o tome šta je vladavina prava te da samo može da zamisli kako bi to izgledalo kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništi odluke sudija.

"Ako ste hteli Novaku da zabranite da 10. put osvoji trofej u Melburnu, zašto ga niste vratili odmah, zašto mu niste rekli da nije moguće da uđe u vašu zemlju, zašto ga maltretirate i iživljavate se, ne samo nad njim, već i nad njegovom porodicom, nad celom nacijom, slobodarskom i ponositom?", upitao je Vučić i istakao da će se Srbija boriti za Novaka Đokovića.

U video obraćanju na svom Instagramu, Vučić je poručio da je Srbija suočena sa mnogo problema i pritiscima u regionu i iz cijelog svijeta. "Ali ono što nama kao narodu nikada nisu uspeli da uzmu je naše srce, ponos i dostojanstvo", rekao je, između ostalog, Vučić.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.