Posebno zbog načina i obrazloženja

Vučić: Veoma sam zabrinut zbog sankcija Dodiku i ATV-u, gdje je tu pravda i istina?

  • Извор: СРНА
  • 06.01.2022. 10:37

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je veoma zabrinut zbog američkih sankcija srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i nekim licima u Republici Srpskoj, kao i banjalučkoj ATV, te najavio za početak sljedeće sedmice razgovor sa Dodikom i predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović.

"Zabrinut sam zbog načina, a još sam zabrinutiji zbog obrazloženja. Posebno kada čujete da je ATV dio korupcionaškog sistema", rekao je Vučić te zapitao gdje je tu pravda i istina, ako oni koji kupuju fudbalske klubove /srpski biznismen Dragan Šolak/ nisu dio korupcionaškog sistema.

On je rekao da će najvjerovatnije u ponedjeljak ili utorak, 10. ili 11. januar, razgovarati sa Dodikom i Cvijanovićevom.

"Riječ je o veoma komplikovanim stvarima koje nisu za hitnu i hitru reakciju, posebno ne brzopletu. I ovo donosi brojne izazove ne samo za Srpsku, nego i za Srbiju", rekao je Vučić novinarima u zgradi Predsjedništva Srbije.

On je dodao da Srbija svakako nije ni srećna niti misli da je rješenje u sankcijama.

"Nema nikave sumnje da se Srbija ni u jednoj jedinoj tački ne samo neće saglasiti, nego ni na koji način sprovoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda niti predstavnika srpskog naroda u BiH i Republici Srpskoj", naglasio je Vučić.

Kada je riječ o pritiscima na medije i gašenje medijskih sloboda, te stavljanje pod sankcije jednog medija, Vučić je rekao da je to užasna odluka.

"A imaćemo mnogo pitanja za američku administraciju oko nekih drugih medija i veza sa kriminalom i korupcijom na koja nam se čini da je nemoguće pružiti adekvatan odgovor, ali ćemo to ostaviti za vreme neposredno poslije Božića", rekao je Vučić.

On je rekao da to pravi dodatne probleme za Srbiju, koja mora da čuva racionalne, pristojne i korektne odnose sa Amerikancima, a sa druge strane ne pada mu napamet da se vraća vrijeme u kojem su podizane barikade i blokade prema političkim predstavnicima srpskog naroda na Drini.

Vučić je rekao da je sasvim siguran da ni Srbija niti Vlada Srbije nikada i ni na koji način neće donositi i preduzimati mjere protiv legitimnih i legalnih predstavnika srpskog naroda.

Kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD uvela je juče sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zbog, kako se navodi, aktivnosti i prijetnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH, te koruptivnih aktivnosti.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник