U toku prikupljanje novčanih sredstava

Vukan (5) treba našu pomoć za kvalitetniji život: Dječak ima cerebralnu paralizu, nedostaje mu novac za liječenje u Kijevu

  • Извор: Блиц
  • 22.10.2021. 21:39

U toku je prikupljanje novčanih sredstava za Vukana Vasiljevića.

Vukan je rođen 26. jula 2016. godine u Beogradu. Usljed prijevremenog rođenja, nedovoljno razvijenih pluća, nedostatka kiseonika, moždanog krvarenja bio je u inkubatoru i na respiratoru prvih dana života.

Deficit kiseonika je ostavio vidne posljedice po Vukanov mozak u vidu oštećenja bijele moždane mase. Pored toga, nakon rođenja Vukan je imao hemolitičku anemiju koja je za posljedicu imala žuticu koja je trajala nekoliko mjeseci.

Dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza.

Osim svega navedenog Vukan je imao i refluks (vraćanje hrane nakon obroka) alergiju na brojne namirnice. Imao je i strabizam koji je operisao.

Prohodao je sa dvije i po godine, progovorio u približno vrijeme. Fina motorika mu je narušena, ali je krupna (hod) najveći problem. Povećan tonus je onemogućavao pravilan razvoj motorike.

Uz svakodnevan rad i vežbe Vukan je napredovao. Svakim danom su mu hod i držanje bolji ali je potrebno još rada da bi dostigao svoj maksimum.

Vukan je druželjubiv i komunikativan dječak. Lijepo i jasno se izražava, pamti i prepričava radnje. Redovno pohađa logopedsko-defektološke tretmane. Redovno ide na hipoterapije i plivanje.

Roditelji žele da pokušaju poboljšati Vukanovo zdravstveno stanje tretmanom fetalnim matičnim ćelijama u klinici u Kijevu. Za to im je potrebna pomoć svih nas.

Sredstva su mu potrebna za tretmane matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smještaj.

Za Vukanovo bolje sutra! Budimo humani!

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.