Testiran u Njujorku

Brazilski ministar zdravlja pozitivan na koronu

  • Извор: СРНА
  • 22.09.2021. 07:22

Brazilski ministar zdravlja Marselo Kvejroga pozitivan je na virus korona nakon što je u društvu predsjednika Žaira Bolsonara stigao na Generalnu skupštinu UN u NJujork, saopštile su danas brazilske vlasti.

U saopštenju se navodi da će Kvejroga biti u karantinu u NJujorku.

Prema navodima u saopštenju, ostatak brazilske delegacije negativan je na virus korona.

Kvejroga je za brazilske medije rekao da je cijelo vrijeme boravka u zgradi UN nosio zaštitnu masku.

Bolsonaro je bio protiv regulativa UN da svi koji prisustvuju skupštini budu vakcinisani. On je i ranije izjavljivao da nije vakcinisan.

Brazilski predsjednik je u svom govoru pred prisutnima ponovio da njegova administracija ne podržava upotrebu "kovid pasoša".

Pošto nevakcinisanim osobama nije dozvoljen ulazak u restorane u NJujorku, Bolsonaro i njegova pratnja jeli su picu na trotoaru tokom prvog boravka u gradu.

Kvejroga je drugi član Bolsonarove delegacije u NJujorku koji je pozitivan na virus korona. Mladi diplomata koji je bio dio pripremnog tima za dolazak predsjednika bio je pozitivan na virus tokom vikenda i nalazi se u izolaciji.

U Brazilu je od početka pandemije od kovid 19 umrlo 591.440 osoba što je najviše na svijetu nakon SAD.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.