Jakšić opet pokušao bjekstvo iz zatvora: Šef klana "Amerika" momentalno prebačen u vojnu bazu

  • 25.04.2021. 16:57

Zoran Jakšić, jedan od vođa takozvanog klana "Amerika", koji u Peruu robija 25 godina zbog šverca 800 kilograma kokaina, opet je pokušao bjekstvo iz zatvora, prenosi La Republika.

Istražitelji su saznali da Jakšić opet planira bjekstvo tako da su brzo reagovali.

- Jakšić je uz velike mjere bezbjednosti, koje su uključile i helikoptere iz nacionalne policije, prebačen u strogo čuvani zatvor u vojnoj bazi Kalao. Ova velika i spektakularna akcija prebacivanja Srbina koji je na tamošnjim prostorima usko vezan sa meksičkim kartelom "Sinaloa" održana je u srijedu veče - prenose peruanski mediji.

Poznati su i detalji akcije prebacivanja Jakšića u vojni zatvor.

- Zbog njegovog premještaja mobilisan je čitav kontingent agenata iz specijalne jedinice SUAT kako bi osujetili eventualni pokušaj Jakšićevih ljudi da ga oslobode. Takođe, dva helikoptera sve vrijeme su nadgledala cijelu rutu, sve dok Jakšić nije bezbjedno ušao u vojnu bazu - prenose peruanski mediji.

Peruanske vlasti do sada nisu objavile detalje o najnovijem planu bjekstva Jakšića.

Podsjetimo, Jakšić je i ranije pokušavao da pobjegne iz peruanskog zatvora. Krajem prošle godine peruanska policija otkrila je tunel dugačak 200 metara u blizini zatvora "Kastro" i tada je policija dobila informacije da Jakšić planira bjekstvo.

- U februaru 2019, najvjerovatnije kad je shvatio da neće moći da iskoristi tunel, Srbin je pokušao da pobjegne kad su ga stražari sprovodili na lekarski pregled. Navodno, požalio se na tegobe, pa je odveden u bolnicu, ali je bjekstvo sprečeno - kazao je tada izvor iz istrage.

Jakšić je inače uhapšen u julu 2016. u akciji američke DEA u trenutku kad je s lažnim dokumentima pokušao da pobjegne u Ekvador. Tokom istrage je utvrđeno da je tokom skrivanja u Južnoj Americi koristio 46 identiteta.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија