Mediji: Izraelski brod u Arapskom moru pogođen iranskom raketom

  • 25.03.2021. 17:57

Iran je ispalio raketu na teretni brod u izraelskom vlasništvu u Arapskom moru, izvijestio je Chanel 12 News,a prenosi list Harretz.

Brod je putovao iz Tanzanije u Indiju kada je raketa pogodila.

Brod - u vlasništvu kompanije KST Management, kojom predsjedava Izraelac Udi Angel - nastavio je do svog odredišta usred štete koju je pretrpio. Portparolka izraelskog Ministarstva spoljnih poslova rekla je da provjeravaju izvještaj.

Istraga Haaretza, objavljena prošlog petka, otkrila je da izvještaj Volstrit Žurnala od prije dvije nedjelje odražava samo dio široke slike izraelsko-iranskog pomorskog rata. U praksi se čini da je Izrael udario na nekoliko desetina iranskih tankera za naftu, što je nanijelo Iranu kumulativnu štetu u milijardama dolara, usred velike stope uspjeha u ometanju brodarstva.

Prije dvije nedjelje, iranski brod-kontejner oštećen je u srijedu u "terorističkom" napadu na Mediteranu, rekao je portparol državne brodarske kompanije IRISL poluzvaničnom Nournevsu.

Prošlog mjeseca brod u vlasništvu izraelske firme MV HELIOS RAI pogođen je eksplozijom u Omanskom zalivu. Izrael je procijenio da je eksplozija ciljani pokušaj Irana protiv broda u izraelskom vlasništvu. Iran je u to vrijeme negirao umješanost.

"Oštro odbacujemo ovu optužbu", rekao je Sajed Katibzadeh, portparol Ministarstva spoljnih poslova u Teheranu.

(Kurir)

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.