Moskva: SAD ćute o planovima razmiještanja nuklearnih sistema

  • 21.04.2021. 22:00

Vašington se namjerno ne oglašava povodom planova o razmeštanju novih nuklearnih sistema, izjavila je danas predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova povodom objavljivanja izveštaja Stejt departmenta naslovljenog sa: "Pridržavanje i usklađenost sa kontrolom i neširenjem naoružanja i sporazumom o razoružanju u 2021. godini".

"U izvještaju se ne pominju "tektonske promjene" na polju evropske bezbjednosti nastale kao posljedica širenja vojno-strateške infrastrukture NATO prema granicama Rusije i planovima SAD da rasporede nove sisteme nuklearnog naoružanja", ukazala je Zaharova, prenosi TASS.

Ona je ocijenila da su američke optužbe protiv Rusije u vezi s kontrolom naoružanja neosnovane i da služe da se prikriju destruktivne aktivnosti Vašingtona istakavši da rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da je pristup Stejt departmenta - ciničan.

"Ozbiljna analiza stanja u ovoj sferi zamenjena je neprikladnim pokušajima da se optuži Rusija iako Moskva čuva sve svoje ne-strateško nuklearno naoružanje na svojoj teritoriji", predočila je predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije.
 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.