Tragedija

Novi detalji: Na setu filma postojali ogromni problemi, bilo je nekoliko incidenata

  • Извор: Индекс
  • 23.10.2021. 13:10

Pištolj iz kojeg je glumac Alek Boldvin pucao na snimanju i ubio ženu, dao mu je asistent reditelja koji mu je rekao da je siguran, pokazuju sudski zapisi, a javlja BBC.

Zasad neimenovani asistent nije znao da rekvizit sadrži bojevu municiju, kažu dalje zapisnici sa suda.

Direktorica fotografije Halina Hačins umrla je nakon što ju je metak pogodio u prsa. Reditelj Joel Souza, koji se nalazio odmah iza nje, je ranjen. 48-godišnji reditelj je tokom jučerašnjeg dana pušten iz bolnice.

Policija je objavila da je kao dokaz uzela Boldvinovu krvavu odjeću. Takođe, zaplijenjeni su svi rekviziti sa seta.

63-godišnji Baldwin je ispitan na policiji, ali još uvijek niko nije optužen. Boldvin je rekao da će u potpunosti sarađivati s policijom.

Protesti nekoliko sati prije fatalnog događaja

Kako piše LA Times, nekoliko sati prije tragičnog događaja na snimanju filma Rust u Novom Meksiku, dio tehničkog osoblja napustio je mjesto snimanja u znak protesta protiv loših radnih uslova. Naime, ljudi koji rade na snimanju filma ogorčeni su zbog uslova u kojima se snima ovaj niskobudžetni film.

Izvor je za LA Times kazao kako se na setu ovog filma nisu u potpunosti držali sigurnosnih protokola. Prošle sedmice se tako, pišu dalje, najmanje jedna osoba žalila produkciji i to baš oko sigurnosnih problema s oružjem.

Dva radnika za LA Times su objavili da je Boldvinov dvojnik (osoba koja ga mijenja u pojedinim opasnim scenama) slučajno prošlu subotu ispalio dva metka i to nakon što mu je rečeno da je pištolj "hladan". Hladan je, naime, termin koji se koristi kao oznaka da u pištolju nema pravih metaka.

"Tada se trebala provesti istraga", rekao je anonimni izvor sa seta.

Produkciji su poslali poruku o tome kako su imali više incidenata koji uključuju korištenje pravih metaka.

(Index)

Тагови: