Velika Britanija

PALA PRVA OSTAVKA Džonson: Uvjeravali su me da žurke nije bilo

  • Извор: Телеграф
  • 08.12.2021. 17:42

Alegra Straton dala je ostavku sa mjesta vladinog portparola klimatskog samita COP26, nakon što su se pojavili snimci na kojima se šalila na račun zabave u Dauning stritu za vrijeme karantina u decembru prošle godine.

U vrijeme snimanja spota, Straton je bila sekretar za štampu Borisa Džonsona. Bivša novinarka radila je za BBC, ITV,  i Gardijan, a zatim i za bivšeg kancelara Ričija Sunaka, prije nego što je došla u Dauning strit.

Britanska televizija "ITV njuz" objavila je snimak od prošlog decembra, na kojem se stiče utisak da se zvaničnici kabineta britanskog premijera šale na račun održavanja božićne zabave u Dauning stritu, samo četiri dana nakon što se taj događaj desio, u trenutku kada su na snazi bile stroge kovid mjere u Velikoj Britaniji, prenosi Guardian.

Povodom ovog spota oglasio se i britanski premijer Boris Džonson rekavši da je bijesan jer mu je rečeno da uopšte nije bilo žurke.

- Takođe, bio sam bijesan jer sam vidio taj snimak. Bezrezervno se izvinjavam zbog uvrede koju je izazvao taj snimak i izvinjavam se zbog utiska koji ostavlja klip. Ali, ponavljam...kada su se pojavile glasine, uvjeravali su me više puta da nije bilo žurke i da antikovid mjere nisu bile prekršene - kazao je Džonson, prenio je Rojters.

Osoblje kabineta premijera Borisa Džonsona se može čuti na snimku kako se smije i pominje "sir i vino", dok je tadašnja portparolka premijera Borisa Džonsona, Alegra Straton, primijetila da "definitivno nije bilo socijalnog distanciranja", dodaje Rojters.

Snimak od 22. decembra 2020. je, kako navodi Rojters, proba za konferenciju za novinare Dauning strita, koje je Straton trebalo da vodi, a osoblje u sali postavlja izmišljena pitanja kako bi joj pomoglo u pripremi.

(Telegraf)

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.