Rusija

Pedofil i njegov ljubavnik silovali i ubili djevojčicu (5)

  • Извор: 24сата.хр
  • 07.01.2022. 12:16

Rusija se odlučila na radikalni korak u borbi protiv seksualnog zlostavljanja djece, pa će tako dvojica silovatelja u slučaju koji je zgrozio Rusiju, doživotnu kaznu služiti u kaznenoj koloniji na Arktiku.

"Tu će biti prisiljeni raditi u sibirskim rudnicima", rekao je predsjednik parlamenta zemlje.

Za novi zakon su odlučili nakon što se dogodio užasni slučaj ove sedmice gdje su petogodišnju djevojčicu oteli pedofil i njegov ljubavnik te je silovali i izboli do smrti.

Djevojčica Veronika Nikolajeva se igrala u blizini majčinog radnog mjesta u Kostromi. Ubrzo nakon toga je nestala, a nadzorne kamere su snimile da su je oteli.

Veronika se pokušavala oduprijeti i uzvratiti otmičarima, ali čak ni prolaznici koji su se tamo zatekli nisu obraćali pažnju, kao da nisu primijetili da se pred njihovim očima događa otmica. Nakon toga su je muškarci odveli u svoj hostel.

Njeno tijelo su kasnije pronašli u vreći. Osumnjičeni, 44-godišnji Denis Gerasimov i 24-godišnji Vadim Belijakov, su priznali ubistvo.

Predsjednik parlamenta Vjačeslav Voldin, koji je ujedno i bliski saradnik Vladimira Putina, objasnio je kako je ova strašna tragedija Veronikinog zlostavljanja i smrti pokazala hitnoću za pooštravanjem zakona.

"Ispostavilo se da je jedan od privedenih već bio osuđivan za pedofiliju. Učinimo sve kako bi se ovaj zakon o doživotnim kaznama za pedofile usvojio u januaru", rekao je.

Takođe je podržao pozive na još strože mjere slanjem svih pedofila u polarne regije na služenje kazne.

"Oni koji su osuđeni za takve zločine bi trebali služiti doživotnu kaznu u najtežim uslovima i to na krajnjem sjeveru države ili u rudnicima. Trebali bi biti podvrgnuti najtežem radu kako bi se svaki dan prisjećali zločina kojeg su počinili i žalili za njima", rekao je.

" Te zločince ne možemo nazvati ljudima", dodao je.

"Neophodno je što prije usvojiti naš prijedlog zakona o doživotnoj kazni za pedofile i silovatelje. Svi seksualni napadači pušteni iz zatvora trebaju nositi elektronske oznake", rekao je Aleksander Kinstein, glavni zastupnik pro-putinske stranice Jedinstvena Rusija.

Maria Lvova-Belova, Putinova povjerenica za prava djece, upozorila je kako su seksualni napadi na djecu i adolescente u posljednjih osam godina porasli za 79 odsto.

U slučaju silovanja i ubistva petogodišnje Veronike, Gerasimova su u martu oslobodili osude za seksualni zločin, prenosi "Daily Mail".

Navodno su muškarci bili u dugogodišnjoj vezi. Istražiocima su ispričali kako je zločin bio spontan. Mlađi je predložio partneru da otme djevojku i da joj se ruga. Snimci su pokazali da jedan osumnjičeni nosi otetu djevojčicu, dok je drugi hodao odmah do njega.

Kada je policija upala u hostelsku sobu, pronašli su tijelo djevojčice skriveno u torbi i zamotano u vreći. Potvrdili su i da su je silovali prije nego što su je ubili.

Čim je vijest bila objavljena, formirana je rulja bijesnih ljudi.

"Odmah nakon što se pojavila informacija o pritvaranju osumnjičenih, mještani su se okupili oko hostela i tražili su predaju muškaraca kako bi ih linčovali", rekli su iz 112.

Mještani su se takođe oglasili i na društvenim mrežama.

"Ovaj slučaj ponovo pokazuje da sustav nadzora za pedofile ne funkcioniše i daje im se prilika za ponovni zločin", napisali su, prenosi "24sata.hr".

Тагови:
  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм