Indija

Policija ubila otmičara djece, rulja mu zatukla ženu

  • 31.01.2020. 08:23

Policija u Indiji ubila je čovjeka koji je priredio lažnu rođendansku zabavu za svoju 1-godišnju kćer te potom uzeo kao taoce više od 20 djece, javlja BBC.

Ubijeni Subhash Batham bio je već ranije optužen za ubistvo, ali se nalazio na slobodi jer je pušten uz jamčevinu. Njegove komšije u Farrukhabadu kasnije su pretukli njegovu suprugu na smrt.

Držao djecu deset sati kao taoce

Djecu je kao taoce držao deset sati tokom kojih je policija pokušavala pregovarati s njim. Kad je policija ušla u kuću u kojoj su se nalazila djeca i Batham, on je ubijen u pucnjavi. A sva djeca, u dobi od šest mjeseci do 15 godina, spašena su i na sigurnom su.

Lokalni novinar Deepak Kumar Srivastava rekao je za BBC kako su njegove komšije proveli noć u strahu.

“U komšiluku je zavladao strah i niko nije spavao. Svi su bili zabrinuti za bezbjednost djece”, rekao je. Dodao je i kako je policija satima pokušavala nagovoriti Bathama da pusti djecu. A kad u tome nisu uspjeli, pozvali su specijalne snage u pomoć.

Krivio je komšije zato što je optužen za ubistvo

Batham je djecu iz sela u Farrukhabadu pozvao na rođendansku zabavu svoje kćeri. Potom je sve u kući, uključujući i vlastitu kćer i suprugu uzeo kao taoce.

“Mislio je da su komšije odgovorne za njegovo hapšenje u slučaju ubojstva te se želio osvetiti”, rekao je Srivastava.

Prije nego što je ubijen, Batham je pristao pustiti jednu 6-mjesečnu bebu koju je predao komšiji preko balkona nakon sedam sati od otmice.

Prije nego što je ubijen prijetio je da će baciti bombu

Kada je ispred kuće došla policija, koju su pozvale komšije, Batham je počeo pucati iz kuće. Policija je odlučila napasti ga nakon što su shvatili da je naoružan. Uz to, prijetio je i da će baciti bombu.

Prilikom ulaska u kuću u pucnjavi su ranjena dva policajca, Bathamova supruga i jedan čovjek koji je stajao sa strane.

Kako javlja India Today, Batham je već ranije pisao tužbe vlastima jer nije imao toalet u svojoj kući, a tvrdio je i da ima bolesnu majku koja mora vršiti nuždu na otvorenom.

Тагови: